image
 |  0 10 Жовтня 2018 | 13:56

Кримське вино під загрозою: окупанти знищують виноградники

Дії окупантів Російською Федерацією спричинили занепад виноградарства та знищення виноградників на території Судакської долини анексованого півострову Крим.
Про це 10 жовтня повідомляє прес-служба Міністерства тимчасово окупованих територій.
У відомстві зазначають, що дії ставлять під загрозу існування виноробної галузі на Кримському півострові.
Зокрема, дані з відкритих джерел та космічних знімків свідчать про занепад виноградарства та знищення виноградників на території Судакської долини.
"Станом на 2012 рік, площа виноградників Судакської долини становила 743,9 га. Після анексії Кримського півострову площа виноградників різко скоротилася на 46% і зараз складає 397,8 га", - повідомили у МТОТ.

Виноградники Судакської долини - результати космічної зйомки 
У міністерстві зазначають, що причинами цього стало заліснення виноградників. Так, заросли деревами та кущами –17,4 га виноградників.


"Закинуті ділянки (не обробляються) – 17, 6 га, викорчувано виноградників – 59, 4 га, прорідження (зменшилась кількість кущів винограду) – 251, 7 га", - йдеться в повідомленні.

Також у МТОТ називають одними із основних чинників погіршення ситуації - незаконне відчуження земель, будівництво об’єктів інфраструктури і прокладення доріг на території виноградників.
У відомстві повідомили про динаміку скорочення площ плодоносних виноградників в Криму за час окупації.
Так, станом на 1 січня 2013 року їх площа складала 20,5 тис. га, а в 2017 році – 14,1 тис. га, що на 30% менше.
Також знизилась врожайність з 56 до 35,4 центнерів з гектара.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити