image
 |  4 10 Жовтня 2018 | 16:11

Назвали 10 корисних продуктів для підвищення імунітету

У сучасному світі існує величезна кількість несприятливих факторів, які можуть негативно вплинути на роботу імунної системи. Різкі перепади температури, постійні стреси та хронічна втома – ось ті три фактори, які повинні вас насторожити та попередити про необхідність взяти на озброєння певні зміни у раціоні для зміцнення імунітету.
Про це повідомляє  Моє здоров'я.
Збалансоване та повноцінне харчування є запорукою гарного самопочуття та відмінного здоров’я, тож саме за допомогою правильно підібраного раціону можна посилити захисні механізми організму.





У цій статті ми розповімо про основні зміни у раціоні для зміцнення імунітету. Повірте, для підтримання гарного самопочуття необов’язково одразу бігти до аптеки за ліками та вітамінними добавками. Спробуйте додсти до щоденного меню 10 продуктів з нашої підбірки, та переконайтеся в їхній ефективності на власному досвіді!
Неодмінно регулярно вживайте багато свіжих фруктів та овочів, адже до складу цих продуктів входить велика кількість незамінних макроелементів, вітамінів, антиоксидантів та мінералів.
За допомогою цих корисних речовин можна відрегулювати кількість лейкоцитів у крові. Не забувайте, що саме лейкоцити захищають організм від різноманітних захворювань та інфекцій.

10 продуктів, які допоможуть зміцнити імунітет


1. Часник


свіжий часник для зміцнення імунітету

Найчастіше часник використовують з кулінарною метою для того, щоб надати стравам пікантного смаку та пряного аромату. Втім, у свіжому вигляді цей продукт має ще цілу низку корисних переваг, які роблять його просто неймовірно ефективним помічником у боротьбі з внутрішніми розладами та інфекційними захворюваннями.
Ба більше, часник володіє потужними антибактеріальними та противірусними властивостями, завдяки чому засоби на його основі не лише посилюють захисні механізми організму, але й покращують реакцію імунної системи на збудників вірусних інфекцій.

2. Цитрусові фрукти


цитрусові фрукти для зміцнення імунітету

Всім відомо, що цитрусові, зокрема апельсини, лайми, лимони, грейпфрути та мандарини, містять велику кількість вітамінів (особливо вітаміну С). Якщо ви замислюєтеся над тим, щоб внести певні зміни для зміцнення імунітету, рекомендуємо неодмінно включити до щоденного меню цитрусові фрукти.
Вони не лише посилять захисні механізми в організмі, але й захистять від неприємних захворювань, причиною яких є різка зміна погодних умов – зокрема, застуди та грипу.
До того ж, якщо ви вже підхопили нежить чи грип, за допомогою вітаміну С вам вдасться значно прискорити та полегшити процес відновлення організму.

3. Цибуля


цибуля для зміцнення імунітету






Такий простий та доступний для загалу засіб, як настій свіжої цибулі, також допоможе активувати захисні механізми організму та зміцнити імунітет.

  • Рекомендуємо довести нарізану цибулю до кипіння та випити готовий відвар у гарячому вигляді. За допомогою цього настою ви зможете усунути такий неприємний симптом респіраторних захворювань, як катар (запалення слизової оболонки), та очистити легені від слизу.


Ви також можете вживати цибулю й у сирому вигляді для того, щоб позбутися розладів, що супроводжуються кашлем та великою кількістю слизу у дихальних шляхах. В обох випадках цибуля допоможе вам посилити захисну дію організму та покращити реакцію імунної системи на збудники вірусних захворювань.

4. Червоні фрукти та овочі


свіжі томати для зміцнення імунітету

До цієї групи входять такі корисні продукти: червоний перець, томати, вишня та полуниця. Всі ці продукти характеризуються високим вмістом каротину та вітаміну А – двох речовин, які зміцнюють імунітет та запобігають розвитку серйозних захворювань.

5. Вода


питна вода для зміцнення імунітету

Вірте чи ні, але кожен ковток питної води – це запорука міцного імунітету та високої активності імунної системи. Пояснити успіх звичайної води можна дуже просто – вона допомагає розщеплювати мокротиння та прискорює процес його виведення з організму. До того ж, вода чудово зволожує всі внутрішні органи та системи, тим самим покращуючи їхню роботу.

Якщо ви регулярно питимете воду впродовж дня, то зможете запобігти накопиченню слизу у дихальних шляхах. Ба більше, ви зможете вберегти організм від потрапляння у нього хвороботворних бактерій та вірусів.

  • Випивайте щодня не менше 6 склянок води, і ніякі віруси вам будуть не страшні.


Ви також можете вживати кокосову воду для збільшення кількості електролітів в організмі. До того ж, кокосова вода стане вам у пригоді під час занять спортом, адже цей напій має здатність підтримувати водний баланс в організмі навіть під час інтенсивного фізичного навантаження.

6. Горіхи (зокрема мигдаль)


засоби на основі мигдалю для зміцнення імунітету

Оскільки всі види горіхів характеризуються високим вмістом вітаміну Е, вони є просто незамінними для виведення з організму отруйних токсинів. Ба більше, цей вітамін є потужним природним антиоксидантом, тож він не лише підвищує рівень лейкоцитів у крові, але й захищає організм від різноманітних хвороботворних бактерій та вірусів.
Якщо ви плануєте взяти на озброєння певні зміни у раціоні для зміцнення імунітету, рекомендуємо включити до щоденного меню мигдаль. Цей горіх містить велику кількість жирних кислот Омега-3, завдяки чому він є просто незамінним помічником у боротьбі зі шкідливим холестерином.
Якщо вам не дуже подобається мигдаль у сирому вигляді, радимо виготовити на його основі натуральне мигдальне масло. Цією намазкою можна чудово доповнити безліч різноманітних страв.

7. Мед


Погодьтеся, дуже часто кашель рекомендують лікувати за допомогою натурального меду. Якщо ви захворіли на грип, підхопили застуду або почали сильно кашляти, рекомендуємо час від часу з’їдати по одній столовій ложці меду. Завдяки своїм потужним антисептичним властивостям цей продукт допоможе активувати захисні механізми вашого організму.
натуральний мед для зміцнення імунітету

8. Вівсянка


засоби для імунітету на основі вівсянки

Вівсяна крупа є просто незамінним для здоров’я натуральним продуктом, адже до її складу у великій кількості входять такі корисні мінерали, як магній, цинк та мідь. Ці речовини не лише покращують роботу імунної системи, але й захищають організм від потрапляння у нього шкідливих вірусів та бактерій, що викликають серйозні захворювання.

9. Гриби


гриби для зміцнення імунітету

Як відомо, гриби володіють потужними протимікробними та противірусними властивостями.
Цей продукт суттєво підвищує здатність імунної системи активно та швидко реагувати на будь-які загрози для організму. Ви можете приготувати смачну страву з тушкованих разом з цибулею та часником грибів на вечерю без остраху набрати кілька зайвих кілограмів.

10. Маточне молочко


маткове молочко для зміцнення імунітету

Якщо вам досі незнайома назва цього продукту, уважно читайте далі. Маточне молочко – це продукт життєдіяльності бджіл. Цей неймовірно корисний суперфуд позитивно впливає на роботу імунної системи. Особливо актуальним маточне молочко стане взимку, коли надворі низька температура, і організму потрібен додатковий захист від вірусів.

Інші зміни у раціоні для зміцнення імунітету, або як правильно перебороти стрес


стрес негативно впливає на роботу імунної системи

Не забувайте, що окрім впливу харчових продуктів, існує ціла низка інших негативних факторів, які можуть погіршити роботу імунної системи. На початку цієї статті ми вже згадували про вплив стресу на хронічної втоми. Візьміть до уваги, що стрес є вирішальним у підтриманні гарного самопочуття та здоров’я.
Стрес може спровокувати не тільки емоційні розлади, але й серйозні порушення у роботі імунної системи. За таких умов рівень кров’яного тиску та холестерину також збільшаться разом з кількістю гормонів. Зверніть увагу, що якщо вчасно не зайнятися боротьбою зі стресом, це може призвести до серйозних внутрішніх розладів.
Ми наполегливо рекомендуємо не тільки правильно харчуватися, але й регулярно займатися спортом з метою покращення фізичної форми та самопочуття. Якщо ви хочете зміцнити імунну систему, радимо не забувати вживати корисні продукти з нашої підбірки.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У місті на Волині багатоповерхівка опинилась під загрозою обвалу (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити