image
 |  0 10 Жовтня 2018 | 07:15

У Луцьку рятувальники нагородили школяра за сміливість та правильні дії під час пожежі

Нещодавно на великій перерві вчителі Луцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №19 запросили до актової зали учнів 4-х та 7-х класів. Діти побачили у залі рятувальників і зрозуміли, що їх чекає лекція про правила пожежної безпеки… Хтось засмутився, що втратив особистий час, але більшість з увагою чекала на початок додаткового уроку.
Про це «ВолиньUA» повідомляє Управління ДСНС у Волинській області.
На диво усіх дітлахів, бесіда відбулась у вигляді діалогу – рятувальники не тільки цікаво розповіли прості правила пожежної безпеки, але й вислухали дітей про їх життєвий досвід, оцінили їх знання щодо порядку гасіння пожежі та виклику червоно-білих автомобілів служби «101». І все ж таки діти в залі відчували, що фахівці цивільного захисту завітали до них без попередження не з проста…
І дійсно, кульмінація уроку і його розв’язка настали наприкінці. Начальник сектору зв’язків із ЗМІ та взаємодії з громадськістю Управління ДСНС у Волинській області підполковник служби цивільного захисту Володимир Нестеров оголосив: «Нещодавно в м. Луцьку на проспекті Молоді, 10а в одній з квартир трапилась пожежа. В помешканні перебували двоє дітей та їх бабуся. Вогонь відрізав їм шлях до виходу, дим заважав дихати, полум’я загрожувало поширитись по квартирі. Старший внук, 13-річний учень 7-А класу вашої школи Ілля Олешко не розгубився, зателефонував за номером «101», чітко назвав адресу, розповів що горить і зазначив, що допомоги потребують люди. Потім він з 7-и річним братом Павлом намочив хустинки водою, через які вони всі разом з бабусею дихали, аби не отруїтись продуктами горіння і як могли, стримували полум’я до прибуття допомоги від рятувальників».
За сміливість, самовіддані та правильні дії під час пожежі, що допомогло врятувати життя дітей та їх бабусі, Ілля та Павлик нагороджені цінними подарунками від Волинської обласної організації Добровільного пожежного товариства, а Ілля – також і Подякою від начальника Управління ДСНС України у Волинській області генерал-майора служби цивільного захисту Володимира Грушовінчука. Учні школи, які зібрались в залі, щиро раділи за своїх друзів і однокласників та гучно їм аплодували!
На завершення уроку дітей у дворі «покликав» сиреною пожежний автомобіль – заступник начальника частини спеціальної пожежної техніки Управління ДСНС області капітан служби цивільного захисту Сергій Січко разом із своїми колегами продемонстрував учням школи можливості спеціальної техніки та ліквідував умовну пожежу, подавши справжню воду на її гасіння. Це викликало неабияку радість та щире захоплення дітей!
_DSC0108.JPG _DSC0121.JPG
_DSC0128.JPG  _DSC0136_11.JPG
_DSC0137.JPG _DSC0158.JPG
_DSC0161.JPG _DSC0172.JPG
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рятувальники локалізували осередки пожежі після вибухів на Чернігівщині

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити