image
 |  0 11 Жовтня 2018 | 17:46

19-річна дівчина-військова загинула від ворожої кулі

На позиціях біля шахти «Бутівка» загинула військова 92-ї окремої механізованої бригади Олеся Бакланова. Це сталося вчора, 10 жовтня, вона чергувала на бойовому посту за триста метрів від позицій бойовиків.
Дівчині було 19 років, родом вона з Луганщини. Контракт уклала ще у 18 років.
Як розповів KHARKIV Today бойовий побратим Олесі В’ячеслав, смертельне поранення вона отримала, коли визирнула для огляду бойових позицій з бійниці.
«Була тиша, нічого не віщувало біди. Ми раз у кілька хвилин переглядаємо позиції з бійниці, було вже майже вісім годин, і вона вилізла в бійничку, подивилася в прилад нічного бачення. За словами мого зама, який був її напарником, коли він зайшов подивитися, де вона, то побачив, що Леся лежить — спочатку подумав, що, може, свідомість втратила, але потім виявилося, що ні. Я не думаю, що це був снайпер. Я бачив фото … Снайпер навряд чи стріляє чергою», — розповів В’ячеслав.
В’ячеслав служив з Лесею в одному батальйоні, але в різних підрозділах. За його словами, контракт з 92-ю бригадою вона підписала у 18 років. Воювала в Мар’їнці.
«Вона була у піхоті. Солдат. Леся була дуже бойовою дівчинкою. Коли вона прийшла на контракт, їй було всього 18 років. Якщо я не помиляюся, день народження у неї 11 січня 1999 року. Їй, коли сказали, може ти будеш з дівчатками в тилу на зв’язку сидіти або ще щось. Вона відповіла: «Ні, ні, я хочу воювати». Ну вона, якщо чесно, більше на пацана була схожа. Вона була коротко стрижена, як і ми, одягнена по-військовому. Всі називали її «Леська», — розповів В’ячеслав.
Він додав, що вчора, в день загибелі, вона підписала рапорт про те, щоб поїхати до вишу на сесію.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війна за добу 11.10.2018: 28 обстрілів, 2 захисники загинули, підірвавшись на міні

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити