image
 |  0 11 Жовтня 2018 | 14:55

Епідемії грипу на Волині немає

На Волині захворюваність грипом та гострими респіраторними вірусними інфекціями утримується на рівні сезонної, а віруси грипу з початку епідемічного сезону від хворих не виділялися.
Про це інформує Волинський обласний лабораторний центр.
Як відомо, 1 жовтня 2018 року розпочався епідемічний сезон із захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції. За оперативними даними лікувально-профілактичних закладів, на Волині захворюваність грипом та гострими респіраторними вірусними інфекціями утримується на рівні сезонної, відповідає середньому показнику для відповідної пори року, не перевищуючи епідпорогові значення. За підсумками моніторингу на сьогодні показник захворюваності нижчий від розрахункового епідемічного порогу на 52%. Перевищення епідемічного порогу не зафіксовано в жодному з районів та міст області.
Впродовж 40 тижня 2018 року гострими респіраторними вірусними інфекціями в області захворіло  понад 3 тис. осіб,  із них понад 2,2 тис. – це  діти до 17 років (70%). Кількість госпіталізованих  з приводу гострих респіраторних вірусних інфекцій становить 2% від захворілих, із них 77% діти. Показник захворюваності знаходиться на рівні аналогічного періоду минулого року.
За даними вірусологічної лабораторії обласного лабораторного центру - віруси грипу з початку епідемічного сезону від хворих не виділялися.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У дитсадку виявили небезпечну інфекцію

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити