image
 |  0 11 Жовтня 2018 | 05:14

Гризуни поширюють небезпечні хвороби на Волині

На Волині попереджають про небезпеку зараження хворобою від гризунів.
Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України, пише Волинь 24.
В області залишається небезпека поширення захворювань людей на туляремію та лептоспіроз, враховуючи значне інфікування гризунів збудниками цих хвороб та скорочення об’ємів дератизаційних заходів в цілому по області.
"Так, у 2015 та 2018 роках в Турійському районі реєструвалась туляремія (захворювання людей спричинено проведенням сільгоспробіт на власному господарстві та контактом із гризунами). Виявлено інфіковані туляремією гризуни, доставлені з Горохівського, К.Каширського, Луцького, Локачинського, Любомльського, Ратнівського, Старовижівського і Турійського районів", - йдеться у повідомленні.
Підтверджується активність природних осередків лептоспірозу майже у всіх районах.
Довідково:
Туляремія - гостра природно-осередкова інфекційна хвороба, що характеризується гарячкою, специфічним лімфаденітом (бубон) і ураженням залежно від вхідних воріт шкіри, очей, мигдаликів, легень та інших органів. Збудник Т. Francisella tularensis належить до роду Francisella, родини Brucellaceae. Це дрібна кокобактерія розміром 0,2–0,5 мкм, нерухлива, не утворює спор, має капсулу, грамнегативна. Збудник Т. витримує низькі температури протягом 3–6 міс, а також висушування на зерні, соломі, шкурах тварин. Високі температури і звичайні дезінфекційні засоби знищують збудник Т. протягом 1–5 хв.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Іваничах горить колишнє терапевтичне відділення центральної райлікарні

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити