image
 |  0 11 Жовтня 2018 | 05:59

Рішення про Томос відклали, поки не настане «відповідний час»

На засіданні Синоду Вселенського патріархату було вирішено перенести ухвалення рішення щодо надання Томосу для України.



Про це повідомляє DW з посиланням на слова митрополита Австрійського та екзарха Угорщини Арсенія (Кардамакіс).
Кардамакіс зазначив, що відповідне рішення Вселенський патріархат Константинополя ухвалить лише тоді, коли настане "відповідний час".
"Ми не воліли б створювати жодних нових проблем, однак з Божою допомогою будемо чинити так, щоб усе було мирно", – заявив митрополит.

Додамо, що наступне засідання Синоду Вселенського патріархату відбудеться з 9 по 11 листопада.

Нагадаємо, 9 жовтня у Стамбулі (Константинополі) розпочалося засідання Синоду Вселенського патріархату. Тривати він має упродовж трьох днів і під час нього може бути надано дозвіл на створення Єдиної Помісної Церкви в Україні.


Як створюватимуть Єдину помісну церкву в Україні?


9 жовтня у Стамбулі розпочалося триденне засідання Синоду Вселенського патріархату. 10 жовтня на цих зборах церковники слухатимуть звіт посланців патріарха Варфоломія (екзархів), які майже місяць провели в Україні. Екзархи їздили по українських церквах, розмовляли зі священиками. Саме за результатами їхнього звіту Україні ймовірно й нададуть дозвіл на створення Єдиної Помісної Церкви.


Після надання Україні Томосу у Києві проведуть об'єднавчий Собор, на якому оголосять про створення нової автокефальної Православної церкви і оберуть її предстоятеля. На думку релігійних експертів, цей Собор може відбутися вже до кінця 2018 року. Православна автокефальна церква та УПЦ Київського патріархату мають самоліквідуватися і долучитися до новоствореного релігійного об'єднання.


Що таке Томос?


Томос – це унікальний церковний документ. Випускають його, коли головна церква хоче надати фактичну незалежність – автокефалію. Зрідка Томос видають з питань, які стосуються положень християнського віровчення, найчастіше він стосується церковного устрою.



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якби в Україні була єдина Церква – не було б війни, – Філарет

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити