image
 |  0 11 Жовтня 2018 | 10:36

У Середземному морі затримали українську яхту з 57 мігрантами


Українську яхту з майже 60 мігрантами затримали в Середземному морі.
Про це інформує 11 жовтня прес-центр Державної прикордонної служби.
У результаті вжитих спільних заходів Держприкордонслужби і Європолу у Середземному морі в Каламакському морському регіоні Паліовуна, правоохоронні органи Греції затримали українську яхту.
Нею перевозили 57 мігрантів. Члени екіпажу судна – троє українців.
У ДПСУ зазначають, що у вказаній злочинній схемі громадяни України, які здійснювали безпосереднє переправлення незаконних мігрантів до країн ЄС, з точки зору українського законодавства виступають у ролі потерпілих від злочинної діяльності. Їх вербували та відправляли за кордон для втягнення у подальші злочини.
Крім цього в аеропорту Афін правоохоронці затримали одного з учасників злочинної організації, який протягом 2017-2018 років, у тому числі в останньому випадку, передавав завербованих громадян України за кордон, де їх у подальшому втягували у вказану протиправну діяльність.
Як встановили оперативні співробітники Держприкордонслужби за останні два роки для переправлення нелегальних мігрантів морським шляхом було завербовано щонайменше 12 громадян України, мешканців Полтавської, Одеської та Донецької областей.

Українська правда

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити