image
 |  0 11 Жовтня 2018 | 15:25

Ветеранам УПА пропонують щомісяця виплачувати 500 гривень допомоги

Проект рішення обласної ради «Про Регіональну цільову програму соціального захисту населення на 2019-2022 роки» передбачає щомісячну виплату матеріальної допомоги ветеранам УПА.
Про це під час засідання постійної комісії Волинської облради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства повідомила директор департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації Оксана Гобод.
Зокрема чиновник повідомила, що програмою пропонується збільшити виплати старожилам у віці 100 і більше років з 500 до 1000 гривень. Також зросте допомога ветеранам УПА, яких в області залишилося 165. Щомісячно вони будуть отримувати по 500 гривень.
Оскільки в області 26 громадських організацій ветеранів та осіб із інвалідністю мають статус обласних Програмою пропонується фінансування їх статутної діяльності за кошти обласного бюджету в сумі 400 тисяч гривень щорічно.
Також у зв'язку із невирішенням питання поліпшення житлових умов учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС I категорії та потерпілих від наслідків аварії I категорії за рахунок коштів державного бюджету, пропонується співфінансувати придбання житла зазначеними особами з коштів обласного та місцевих бюджетів у співвідношенні 30% на 70%.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцькраді хочуть розглянути можливість «з’єднати» дві вулиці

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити