image
 |  2 11 Жовтня 2018 | 05:29

Війна за добу 11.10.2018: 28 обстрілів, 2 захисники загинули, підірвавшись на міні

Упродовж минулої доби, 10 жовтня, ситуація в районі проведення операції була напруженою, проте цілком контрольованою Об'єднаними силами.
Про це повідомляє у Фейсбук Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation.

Російські окупанти 28 разів відкривали вогонь по позиціях наших військ. При цьому ворог 12 разів застосовував озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.
Противник вів прицільний вогонь з мінометів калібру 120 та 82 мм, протитанкових ракетних комплексів, озброєння бойових машин піхоти, зенітної установки ЗУ-23-2, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Також прицільний вогонь вів ворожий снайпер.
Російсько-окупаційні війська здійснювали обстріли позицій Об’єднаних сил в районі населених пунктів Кримське, Новотошківське, Золоте, Степне, Троїцьке, Новолуганське, Травневе, Зайцеве, Авдіївка, Красногорівка, Мар'їнка, Новомихайлівка, Старогнатівка, Павлопіль, Гнутове, Лебединське та Широкине.
Двоє військовослужбовців отримали смертельні поранення внаслідок підриву на мінно-вибуховому пристрої.
Позиції Об'єднаних сил у районі Кримського, Новотошківського, Травневого, Новолуганського та Красногорівки окупанти обстрілювали з мінометів калібру 120 мм. Вогневого впливу з мінометів 82-го калібру зазнали опорні пункти наших військ поблизу Кримського, Новотошківського, Новолуганського, Авдіївки, Красногорівки, Гнутового та Лебединського. Захисники Золотого та Гнутового були обстріляні протитанковими ракетами, а оборонці Кримського та Травневого – з озброєння бойових машин піхоти. Крім того по позиціях підрозділу Об'єднаних сил поблизу Новотошківського вівся вогонь із зенітної установки ЗУ-23-2. Опорний пункт у районі Гнутового обстрілював ворожий снайпер.
Внаслідок обстрілів двоє військовослужбовців Об'єднаних сил загинули та троє зазнали поранень.
За даними розвідки, протягом доби 6 окупантів знищено та 10 поранено.
Від початку доби ворог тричі обстріляв позиції Об'єднаних сил на Маріупольському напрямку в районі населених пунктів Гнутове та Широкине з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Важке озброєння не застосовувалося. Втрат серед наших захисників немає.
Докладніше про події в районі проведення операції буде поінформовано під час щоденного брифінгу представника Об’єднаних сил.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити