image
 |  0 12 Жовтня 2018 | 13:36

Депутати хочуть перенести День Незалежності

У Верховній Раді України зареєстрували проект постанови, в якому пропонують перенести дату святкування Дня Незалежності на 22 січня - день проголошення IV Універсалу УНР.
24 серпня хочуть залишити вихідним днем, перейменувавши на День відновлення Незалежності України, - пише "Укрінформ".
Відповідний проект постанови "Про День Незалежності України" №9192 зареєстрували в парламенті 10 жовтня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку можуть назвати вулицю на честь Левка Лук’яненка


"Вважати день 22 січня Днем Незалежності України і щорічно відзначати його як державне свято", - йдеться у проекті постанови.

В другому пункті проекту пропонують рахувати незалежність Української держави з 22 січня 1918 року, з дня проголошення IV Універсалу Центральної Ради Української Народної Республіки, "яким відновлено національну державність Української нації".
Водночас 24 серпня 1991 року вважати Днем відновлення Незалежності України і щорічно відзначати його як державне свято.
Авторами законопроекту виступили "свободівці": Андрій Іллєнко, Михайло Головко, Олег Осуховський, Олександр Марченко, Юрій Левченко (всі позафракційні).
Вони очікують, що ухвалення постанови "дасть змогу відновити історичну справедливість, посилити відчуття патріотизму серед громадян України, що сприятиме зменшенню піддатливості до антидержавної пропаганди, стабілізуватиме суспільно-політичні настрої у державі".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити