image
 |  0 12 Жовтня 2018 | 06:59

Двоє польських прикордонників сприяли контрабанді з Волині

Двох польських прикордонників Грубешівського загону судитимуть за корупцію. Чоловіки спрощували українським контрабандистам умови перетину кордону. 
Зараз їх взяли під варту, їм загрожує до 10 років позбавлення волі, - повідомляє ZAXID.NET із посиланням на Kurier Lubelski.
Обвинувачення у хабарництві двох працівників прикордонної служби в Грубешові СлавоміраМ. та Лукаша Г. передали до суду. Розслідування провадило Люблінське відділення департаменту з питань боротьби з організованою злочинністю та корупцією Національної прокуратури.
«Славомір М. був звинувачений у вчиненні 47 злочинів у 2016-2017 роках щодо прийняття майнових вигод та перевищення чи невиконання своїх обов'язків контролера на прикордонному переїзді в Зосині (межує із волинським пунктом пропуску «Устилуг», - ред). Прокурори встановили, що Славомір М. протягом цього періоду підтримував зв'язок з українськими громадянами, полегшуючи їм здійснювати прикордонні перевірки, зазвичай, в обмін на отримання фінансової вигоди або її обіцянки», ‒ заявив прокурор Мацей Флоркевич.
Славоміра М. також звинуватили в спробі підкупити іншого офіцера прикордонної служби, щоб спонукати його співпрацювати з контрабандистами сигарет. Крім того, їх обох звинуватили в зливанні інформації в квітні 2017 року про розташування патрулів прикордонників особам, які намагалися переправити сигарети через річку Західний Буг із Волині.
Від січня одного з них утримують під вартою. Іншого випустили під заставу 30 тисяч злотих. За польським законодавством, офіцерам загрожує позбавлення волі до 10 років. Обвинувальний акт передали до суду.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція розшукує мешканця Камінь-Каширського району за крадіжку

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити