image
 |  0 12 Жовтня 2018 | 14:15

На «112-му» влаштують перевірку через можливе розпалювання ворожнечі

Національна рада з питань телебачення й радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу "112 Україна" на предмет "розпалювання ворожнечі".
Таке рішення регулятор ухвалив 12 жовтня, повідомляє прес-служба.
Зазначається, що до Нацради звернулась народний депутат Тетяна Ричкова, понад 30 громадян і низка громадських організацій.
"У своїх листах громадяни і представники громадянського суспільства нарікають на порушення правил розповсюдження інформації, журналістських стандартів, використання мови ненависті й ворожнечі", - йдеться в повідомленні регулятора.

Також "заявники" стверджують, що в ефірі телеканалу "112 Україна" поширюють кліше російської пропаганди, які підривають основи державності, провокують на протести, маніпулюють думкою людей.
Зокрема, перевірка телеканалу стосуватиметься відповідності його програм на предмет закликів до повалення конституційного ладу, пропаганди війни, насильства, жорстокості, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини.
Як відомо, Верховна Рада пропонує запровадити обмежувальні заходи для каналів "NewsOne" та "112 Україна".
4 жовтня гендиректор каналу "112 Україна" Єгор Бенкендорф заявив, що телеканал потребує захисту, і попросив заступитися за його діяльність.
У квітні 2018 року 99% власності каналу "112 Україна" перейшли швейцарській фірмі АТ "Плірофоріес АГ", якою володіє громадянин Німеччини Едуард Катц. За даними "Схем", новий менеджмент каналу тісно пов'язаний із політичною силою Медведчука, який є кумом президента Росії Володимира Путіна і має проросійські позиції.
Наприкінці серпня Медвудчук став першим гостем нової програми на 112-му "Велике інтерв'ю з великим політиком".
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацрада взялася за скандальний телеканал

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити