image
 |  0 12 Жовтня 2018 | 18:01

На Луганщині виявили новий курган неподалік від позначки державного кордону



У Міловському районі Луганської області один із нововиявлених курганів (земляний насип над стародавнім похованням, ред.) розташований біля позначки державного кордону.
Про це повідомляє Громадське Радіо.
Про це Громадському радіо розповів науковий співробітник Інституту археології Національної академії наук Сергій Теліженко.
«Там цікава ситуація з кордоном взагалі. Тобто, йде автошлях, потім він перегороджений. Написано, що вже — кордон. Далі — поворот на грунтову дорогу вона тягнеться уздовж соняшників полів. І ця нова грунтова дорога і кордон, який проходить уздовж цих полів – вони якраз перерізають курганну групу шикарну. Прямо біля одного з курганів стоїть знак, що це — державний кордон України», — розповів Сергій Теліженко
Він наголосив, що ці поховання поставить на облік і подасть документи на них до Міловської районної ради та Держприкордонслужби.
Зазначимо, що йдеться про чотири кілометри української автодороги, яка фізично — на території Росії.
Коли російська сторона почала облаштовувати кордон, то перекрила дорогу. Українські прикордонники встановили пост, щоб не пропускати громадян України до РФ.
У Держприкордонслужбі вважають, що російські прикордонники на своїй території можуть затримувати людей і звинувачувати у незаконному перетині кордону.
До серпня цього року, місцеві жителі вільно пересувалися цією ділянкою дороги. Вона з’єднує Марківку із Міловим. Дорогу будували ще за часів СРСР.



 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Назвали продукти, які найбільше подорожчали на Волині
Детальніше тут: https://volynua.com/2018/10/12/news/nazvali-produkti-yaki-najbilshe-podorozhchali-na-volini/
© volynua.com

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити