image
 |  0 12 Жовтня 2018 | 11:39

Президент підписав закон про посилення позиції жінок в армії

Президент Петро Порошенко підписав закон, який гарантує забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків під час проходження військової служби у Збройних Силах України та інших військових формуваннях.
Про це повідомляє прес-служба глави держави.
Зазначається, що документ дозволить підвищити рівень правового захисту військовослужбовців-жінок, сприятиме збільшенню кількості жінок на військовій службі та на вищих військових посадах.
Зокрема, закріплюється принцип, за яким жінки проходять військову службу на рівних засадах із чоловіками, що включає рівний доступ до посад і військовий звань та рівний обсяг відповідальності під час виконання обов’язків військової служби.
Повідомляється, що законом скасовуються необґрунтовані обмеження щодо служби жінок у військовому запасі та проходження військових зборів чоловіками та жінками.
Закон №6109 щодо забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків під час проходження військової служби у Збройних Силах України та інших військових формуваннях був проголосований у Верховній раді 6 вересня.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити