image
 |  2 12 Жовтня 2018 | 18:28

У Маневичах презентували книгу Петра Мосійчука «Спротив»

Сьогодні в нашій книгозбірні відбулася презентація книги Петра Мосійчука "Спротив". «Ця книга – пласт історичної правди про нескорених патріотів, які в часи лихоліть жертовно боролися з яничарами комуно-більшовицького режиму за свободу і незалежність України» – йдеться у анотації до книги. 
Про це повідомляє Маневицька центральна районна бібліотека.
Талановитий автор, чесна, щира людина, наділена багатогранністю таланту, багатством духовного світу, життєвою мудрістю.
Як зазначила ведуча заходу Оксана Ярошик, бібліотекар читального залу, що кожній людині призначена своя доля. Буває вона щасливою, буває й трагічною. Здається, що тільки від людини залежить, яку вона собі обере: чи ту, яка заведе до прірви, де станеться крах усіх сподівань та надій, чи ту, яка возвеличить людину, дасть усе, що тільки може дати життя.
У кожної людини - зовсім різні моральні цінності. Тільки правда людська повинна бути матір'ю, тільки вона повинна стати провідною зіркою в житті людини, як це сталось у житті нашого сьогоднішнього гостя.
У юності Петро Мосійчук отримав 25 років сталінських таборів за виготовлення листівок у націоналістичній молодіжній організації. Після повернення із заслання жив на Дніпропетровщині, працював будівельником у колгоспі, художником-оформлювачем, сільським завклубом. Створив там драматичний гурток, але невдовзі повернувся на Волинь. Керував театральним колективом у рідному селі Годомичі, був директором Будинку культури в Колках.
Театральний колектив, яким керував наш шановний автор, за майстерністю акторів та художнім рівнем оформлення вистав вийшов далеко за межі самодіяльної творчості і наблизився до  професійного рівня.
Та головним своїм здобутком вважає трьох синів-соколів, які успадкували і розвинули таланти батька. Кожен із них  долучився до творення книги.
«Спротив» Петра Мосійчука може послужити сценарієм до захоплюючого фільму. На сторінках книги відображене життя автора і його побратимів в мордовських таборах, сповнене небезпечних подій і переживань.
Спогади колишнього репресованого звучать не лише як пересторога для майбутніх поколінь, а й як слово-реквієм за вірними синами України.    Незважаючи на пережите, він залишається оптимістом, згадуючи минуле з гумором.
Життя та активна праця Петра Мосійчука – приклад віри у власну правоту. Адже серед жорстокої і трагічної  реальності таборів не розгубив він доброти душі, не зрадив рідному народу, мові, землі.
Поспілкуватися з неординарною особистістю завітали  вчителі,  учні Маневицького професійного ліцею,  друзі, знайомі та інші  користувачі бібліотеки.
Щирі вітання лунали від Андрія Бурака - першого заступника райдержадміністрації, Ігора Дерлюка - начальника відділу культури РДА, Олександра Гаврилюка - голови селищної ради,  Миколи Давидюка - депутата районної ради та Любові Солов'янчик - директора Маневицької ЦБС, яка привітала всіх присутніх з наступаючим святом Покрови Пресвятої Богородиці та з Днем захисника України.
Всі бажаючі мали змогу отримати на добру згадку від автора автограф із побажаннями.





ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На «112-му» влаштують перевірку через можливе розпалювання ворожнечі

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити