image
 |  0 13 Жовтня 2018 | 16:25

Дітей на Волині у школи перевозитимуть ще 6 автобусів

6 новеньких шкільних автобусів вирушили 12 жовтня в різні куточки Волині, аби здійснювати перевезення дітей до навчальних закладів. Придбані вони завдяки державній соціальній програмі «Шкільний автобус» на умовах співфінансування.
Про ще пише у Фейсбук Волинська обласна державна адміністрація.
Так, за словами голови облдержадміністрації Олександра Савченка, практика перевезення дітей шкільними автобусами відома в усьому світі. Що ж стосується Волині, то рівень забезпечення транспортними засобами, що перевозять дітей, становить 85%. Нині ж набагато важливішою проблемою є відсутність достатньої кількості хороших та сучасних шкіл.

– Кожен хоче, щоб діти навчалися в гарних, світлих і теплих школах. Аби в кожного вона була поруч, щоб далеко не їздити… На жаль, в житті так не відбувається. Відсутність нормальних шкіл – ось проблема, особливо поліських регіонів. Над цим працюємо. Знаємо всі наші біди і, звичайно, плануємо все це виправляти. Глобальне робить держава, побутове роблять на місцях. Так було завжди, так і буде, – зазначив Олександр Ілліч.

Окрім того, керівник найвищої виконавчої гілки влади в області подякував підприємству «Богдан Моторс», яке успішно функціонує на території краю та випускає таку сучасну техніку.
Користуючись нагодою, Олександр Савченко привітав усіх присутніх із прийдешнім Днем захисника України:
– Ми повинні виховувати наших дітей так, щоб вони гордо називали себе українцями. Тому вітаю всіх з наступаючим святом. А свято в нас дуже велике. Це не день оборони, а День захисника України. А ми всі захищаємо країну: або авторитет, або цілісність, або її визнання у світі. Це залежить від кожного з нас.

Отож, сучасні жовтогарячі «красені» місцевого виробництва вирушили до Рівненської, Колківської, Павлівської, Боратинської та Луківської ОТГ, а також у Маневицький район.
Як зазначив голова Рівненської ОТГ Володимир Крижук, це вже третій шкільний автобус, який придбаний на умовах співфінансування для навчальних закладів громади. Голова Маневицької районної державної адміністрації Андрій Линдюк, своєю чергою, наголосив, що з 2015 року парк шкільних автобусів району зріс із 9 до 19 одиниць.
Довідково:
На сьогодні парк шкільних автобусів Волинської області налічує 191 одиницю. Зокрема, протягом 2016-2017 років придбано 57 шкільних автобусів на загальну суму 92 млн 325,5 тис. гривень.
Натомість, у 2018 році укладено угоду на закупівлю 9 шкільних автобусів на умовах співфінансування: за кошти державного (10 млн 893,5 тис. грн) та місцевого бюджетів (5 млн 738,5 тис. грн).
За оперативними даними, у 2018/2019 навчальному році організованим підвезенням охоплено 10 908 учнів, з них: 83,0% підвозяться шкільними автобусами, 11,7% – рейсовими автобусами, згідно з укладеними угодами, 5,3% – найманим, орендованим транспортом.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 13 жовтня. Цей день в історії Волині, України та світу: народилась Маргарет Тетчер

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити