image
 |  2 13 Жовтня 2018 | 13:35

Що кажуть про творення помісної церкви на Волині?

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл та головний військовий капелан єпархії протоієрей Михайло Бучак прокоментували прийняття рішень Константинопольського Патріархату щодо України.
Про це повідомляє Волинська єпархія Київського Патріархату.
Зокрема, владика в прямому телеефірі «5 каналу» розповів про стан релігійних справ на Волині в контексті нинішніх історичних церковних подій. Зазначив, що напередодні відбулася зустріч православних ієрархів УПЦ КП та УПЦ (МП) Волині з головою ОДА Олександром Савченком, де домовлялися «забути, що було в минулому, й шукати, що нас об’єднує сьогодні, з перспективою на завтра».
Тому архієрей висловив надію, що в області возз’єднавчий процес проходитиме швидко й мирно на користь Української Церкви.

Головний військовий капелан єпархії протоієрей Михайло Бучак висловився з цього приводу для інтернет-видання «Перший» (pershyj.com).
Душпастир наголосив, що після визнання недійсною анафеми, яку наклала Російська Православна Церква на Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, представники Московського Патріархату перестануть маніпулювати на так званій неканонічності. Це Божий промисел, який допомагає українцям отримати власну Церкву та порозумітися всім вірянам у межах однієї країни.
«Те, що сьогодні відбулось, відкриває можливості порозуміння. Нема причин тепер не пускати вірних Київського Патріархату [сповідатися] в лаври – Почаївську чи Києво-Печерську. Ніхто тепер не може сказати, що це неканонічна Церква», – переконаний о. Михайло.

Проте капелан також пояснює, що РПЦ в Україні опинилася в незручному становищі, адже його певні рішення скасовано. Тому священик закликає до порозуміння та мирного співіснування. «Головне тепер – не стати подобою Московського Патріархату і не почати сміятися з наших братів, які до сьогоднішнього дня були в Московському Патріархаті.
Рішення Вселенського Патріархату дало можливість розкрити обійми, обійняти один одного, забути про поняття УПЦ КП та УПЦ (МП)», – зазначає протоієрей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що треба робити у Покровську поминальну суботу?

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити