image
 |  0 13 Жовтня 2018 | 15:27

У Луцьку стартував фестиваль повстанської пісні «За Україну! За її волю!» (ФОТО)

Фестивальна Волинь поповнилася ще одним дійством – у Луцьку стартував Всеукраїський фестиваль повстанської пісні «За Україну! За її волю!».
Про це повідомляє власкор «ВолиньUA».
До вже існуючих на Волині фестивалів повстанської пісні «Вовчак – Волинська Січ» на Турійщині та «Криївка Перця» на території Ківерцівського НПП «Цуманська пуща» цьогоріч додався ще один: у обласному центрі започаткували Всеукраїнський фестиваль повстанської пісні «За Україну! За її волю!». Його проведення зініціював голова Волинської ОДА Олександр Савченко, котрий і виступив з вітальним словом на його відкритті.

Фестивальне дійство на Театральному майдані Луцька благословив також Митрополит Луцький і Волинський УПЦ Київського патріархату Михаїл.

Загалом у фестивалі зголосилось узяти участь декілька десятків колективів із багатьох районів Волинської та кількох сусідніх областей.

На початках із фестивальної сцени зачитали присягу на вірність Україні, яку приймали воїни ОУН та УПА. Опісля творчі колективи представляли повстанські пісні, супроводжуючи їх прадавніми історіями, які збереглися від наших предків.


Окрім того, представники районів Волинського краю виставили на Театральному майдані Луцька курені, стилізовані під повстанські криївки.

Особливою популярністю користувалися криївки, виставлені від Турійщини - краю, де 14 жовтня 1943 року в урочищі Вовчак зродилась Українська повстанська армія.





Популярністю у глядачів користувалася також криївка з Колківщини Маневицького району - краю, відомого повстанською Колківською республікою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Маневичах презентували книгу Петра Мосійчука «Спротив»


Фестиваль триватиме протягом двох днів – 13 та 14 жовтня 2018 року, і претендує на те, аби стати традиційним.


Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити