image
 |  4 15 Жовтня 2018 | 14:48

Через касетний скандал прем'єр-міністр Польщі подасть у відставку?









Павел Кукіз вважає, що прем’єр-міністр у зв’язку з касетним скандалом мусить звільнитися з посади.
«Якщо хтось таємно лобіює чиюсь кандидатуру, або навіть пропонує хабар, то він не може репрезентувати польську націю», — заявив він у програмі #RZECZoPOLITYCE. (Павел Кукіз — польський політик, музикант, автор пісень та актор. У 1984-2013 рр. — лідер групи Piersi. Кандидат на президентських виборах 2015 року, депутат Сейму восьмого скликання. — Ред.).

Найбільше респондентів (49 %) вважають, що прем’єр-міністр Моравецький після оприлюднення скандальних записів має піти у відставку. Кожен четвертий респондент має протилежну думку, а 27 % узагалі не має думок із цього приводу.
«Тими, хто вимагають відставки глави уряду, частіше є чоловіки (51 %), люди, старші за 50 років (58 %), респонденти з вищою освітою (53 %), ті, хто заробляє понад 5 тис. PLN на місяць (56 %) і жителі міст із населенням від 200 до 499 тис. мешканців (63 %)», — зазначає Пйотр Зімользак із соціологічної агенції SW Research.

На думку політолога Антонія Дудки, результат цього опитування, є кепською новиною не лише для прем’єр-міністра, але й для Ярослава Качиньського, котрий лобіював його призначення на цю посаду.
Якщо прем’єр-міністр не зможе переконати 27%, котрі не мають своєї думки з цього питання, то правлячу партію «Право і справедливість» можуть очікувати важкі часи.
Про цей касетний скандал у Польщі «Вголос» написав єдиним із українських медіа. Результати в сусідній країні не забаряться.






Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити