image
 |  0 15 Жовтня 2018 | 11:52

Для російської церкви закриють Афон

По Російської православної церкви незабаром буде завдано чергового болючого удару. Для РПЦ закриють Афон.
Про важливе рішення керівництва Грецької церкви розповіла “ЛентаUA.net” із посиланням на близьке до Кремля telegram-канал “Незигарь”.
Томос, дарований 11 жовтня Вселенською патріархією Україні, сильно підкосив РПЦ. Греція, яка пережила недавно “атаку” спецслужб РФ, раптово посмілішала і вводить жорсткі санкції.
“Грецька церква накладе заборону на відвідування Афона для кліриків і мирян РПЦ”, – розповів “Незигарь”, посилаючись на власне неназване джерело.

Важливо відзначити, що Греція і РФ “посварилися” ще в липні нинішнього року, коли російські спецслужби “застукали” на спробі підкупити вище духовенство Афона. Греки вислали кілька дипломатів-розвідників РФ, Москва ввела “дзеркальні заходи”.
На цьому ситуація “зависла”, але Томос, який підкосила позиції Москви, все змінив. Останнє рішення Афона вельмо красномовно. Воно показує, що від потужності і впливу РПЦ вже практично нічого не залишилося.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинський священик порівняв надання Томосу з притчею про блудного сина

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити