image
 |  2 15 Жовтня 2018 | 09:50

Гуцульська овеча бриндзя може стати всесвітньо відомим продуктом

Марка географічного зазначення  наноситься лише на якісний продукт, що має довгу історію та традиції виробництва. Завдяки цьому знаку, відомими стали шампанське, коньяк, сири рокфор, пармезан і багато іншого. Першим українським продуктом з маркою географічного зазначення має всі шанси стати гуцульська овеча бриндзя.


Про це пише “Агро-Центр”.


“В Україні першим продуктом з маркою географічного зазначення, визнаним в ЄС, готується стати гуцульська овеча бриндзя, яка є абсолютно автентичним продуктом, оскільки більше ніде не виробляється. Це сир з овечого молока, виготовлений  за допомогою ферменту з натурального сичуга (шлунок) свійської худоби. Екологічність та натуральність – головна цінність цього продукту, що передається з покоління в покоління, починаючи з XV століття.  Настав час захистити свій продукт під особистою маркою географічного зазначення. Це допоможе його просуванню на світові ринки”,

— розповіли в Асоціації виробників традиційних карпатських високогірних сирів.
 

Відтак, незабаром – експерти кажуть, що вже навесні – кожен пересічний європеєць (а вони там добре в сирах розбираються) знатиме про точку — а правильніше — точки на карті, де виробляють справжню гуцульську бриндзю та місце в країні, де щороку її можна купувати тоннами.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Зоотерористи» повісили на двері Центру стерилізації тварин – похоронний вінок

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити