image
 |  5 15 Жовтня 2018 | 15:47

На Волині засудили "Матір-героїню" за вирощування маку

 
Ковельський міськрайонний суд оголосив вирок пенсіонерці, на присадибній ділянці якої у селі Білин поліція виявила 650 рослин снодійного маку.
Про це пише Район
Нагадаємо, що незаконні посіви маку співробітники кримінальної поліції виявили спільно з поліцейськими групи швидкого реагування 21 червня під час проведення операції «Мак-2018».
За даним фактом було відкрито кримінальне провадження.
У судовому засіданні обвинувачена свою вину визнала повністю та сказала, що рослини снотворного маку, які проросли між огірками і буряками, вона хотіла використовувати, як начинку для пирогів.
Суд врахував щире каяття пенсіонерки у скоєному, що вона фактично на утриманні має двох батьків похилого віку, Указом Президента України їй присвоєно почесне звання «Мати-героїня».
Вироком жінці призначено покарання у виді штрафу в розмірі ста неоподаткованих мінімумів доходу громадян, що становить 1700 гривень. Також з неї стягнуто на користь держави процесуальні витрати у справі у зв’язку з проведенням експертизи у розмірі 572 гривень.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку під автомобілем виявили вибухівку

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити