image
 |  5 16 Жовтня 2018 | 13:06

Митрополит УПЦ МП Драбинко оголосив про підпорядкування Константинополю

Колишній особистий помічник нині покійного предстоятеля УПЦ МП Володимира (Сабодана), митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський, а нині вікарний єпископ Київського митрополита, настоятель Спасо-Преображенського собору Олександр (Драбинко) оголосив себе кліриком Константинопольського патріархату.
Про це він сказав в інтерв'ю каналу "Громадське ТВ".
За його словами, питання можливого переходу в єдину помісну українську церкву повинні вирішувати парафіяльні і єпархіальні збори, а також кожен ієрарх особисто.
"Цей процес повинен контролюватися тією структурою, яка є в нас арбітром - Вселенською патріархією... - оскільки синод Константинопольського патріархату на останньому засіданні скасував передачу Київської митрополії Московському патріархату. Відтоді ми можемо вважати, що територія України є територією відновленої митрополії Константинопольського патріархату. Всі ми, власне, з цього моменту (після прийняття такого рішення) є, на сьогодні, кліриками Константинопольської церкви", - заявив митрополит Олександр.


"Якщо ми розглядаємо, що сьогодні вся повнота Української православної церкви і Київського, і Московського патріархатів є частиною вже Константинопольської церкви, то тоді дійсно доведеться міняти назву, доведеться називатися Російською православною церквою в Україні, в чому я не бачу нічого страшного", - зазначив ієрарх.


За його словами, щоб "усе було мирно і благополучно", кожен з єпископів УПЦ МП має провести єпархіальні збори, а духовенство, відповідно, парафіяльні збори, щоб визначитися, хто хоче перебувати в Українській православній церкві, а хто хоче залишитися в підпорядкуванні Московського патріархату.
При цьому митрополит Олександр вважає, що рішення самого ієрарха буде його особистим рішенням і "залишиться на совісті самого владики".
"Що буду робити я і як я буду робити: ми будемо приймати рішення спільно на парафіяльній раді, після того, як буде сформована думка всієї нашої громади, тоді буде і мій голос, останнім", - підсумував священик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РПЦ заявляє про розрив стосунків із Константинополем

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити