image
 |  2 16 Жовтня 2018 | 15:34

ВР залишила Вілкула недоторканним

За рішення про зняття з Вілкула недоторканності проголосувало 137 (за необхідного мінімуму 226) народних депутатів України.
Про це повідомляє УНІАН.
Верховна Рада України не підтримала подання Генеральної прокуратури про зняття депутатської недоторканності з народного депутата України Олександра Вілкула.
За це рішення проголосувало 137 (за необхідного мінімуму 226) народних депутатів України. За рішення про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності Вілкула не голосували в повному складі фракція “Опозиційний блок”, також групи “Воля народу” та “Відродження”.
За дане рішення проголосувало лише 46 із 135 народних депутатів із фракції “Блок Петра Порошенка”, 36 із 80 депутатів із фракції “Народний фронт”, 18 із 25 із фракції “Самопоміч”, 9 із 20 із фракції Радикальної партії, 5 із 20 із фракції ВО “Батьківщина”.
8 жовтня Комітет Верховної Ради з питань Регламенту та організації роботи парламенту визнав законним подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності Вілкула і направив до ВР висновок, в якому містяться певні зауваження щодо якості подання.
За даними прокуратури, Вілкул на посаді голови Дніпропетровської ОДА упродовж 2011-2012 років видав розпорядження про незаконну зміну цільового призначення земельних ділянок загальною площею понад 66 гектарів.
На засіданні комітету Луценко представив докази слідства щодо незаконної передачі земельних ділянок в оренду Орджонікідзевському гірничо-збагачувальному комбінату та підприємству «Арт ленд».
Комітет взяв до уваги, що генпрокурор в рамках кримінального провадження проведе додаткову перевірку статусу земельних ділянок, про які йдеться у епізоді подання щодо Орджонікідзевського ГЗК. Що стосується земель підприємства «Арт ленд», то буде проведена перевірка щодо того, чи докази, які були озвучені, не базуються на свідченнях, які були здобуті в незаконний спосіб.
Вілкул та його адвокат Олексій Баганець заявляють, що суд незаконно надав дозвіл на прослуховування телефона депутата, оскільки на це не було дозволу парламенту, тому докази отримані незаконним шляхом.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити