image
 |  0 17 Жовтня 2018 | 11:47

На Волині під виглядом дитячих іграшок намагались перевезти 3468 штук мобільних

3468 штук мобільних телефонів різних модифікацій у заводському упакуванні торгівельних марок XIAOMI, APPLE, MOTOROLA, SONY ERICSSON затримали волинські митники на посту Ягодин.
Про це «ВолиньUA» стало відомо з прес-служби Волинської митниці.
Вантажний фургон з товаром, задекларованим як дитячі іграшки, тканина, штори, декоративні вази, білизна, ковдра, посуд тощо в’їжджав «червоним коридором»  з Польщі. У товаросупровідних документах країною-відправником значився Китай, а вартість товару була оцінена в 83160 дол США.
Насправді під час повного митного огляду у фургоні виявили три дерев’яних піддони, загорнутих у поліетиленову та металеву сітку. А у них – 166 картонних коробок із вмістом, що геть різнився від задекларованого. Виявити невідповідність між описом вантажу та його реальним наповненням допомогла скануюча система RAPISKAN.
Справжню вартість цього краму та суму митних платежів, які б мав сплатити його імпортер, буде встановлено додатково у ході цінової експертизи. На часі товар вилучено на склад митниці до остаточного рішення суду у цій справі.
Посадовими особами складено протокол про порушення митних правил за ст.. 483 МКУ. За діями, спрямованими на приховування від митного контролю товару шляхом подання документів, які містять неправдиві відомості про нього, слідує відповідальність у вигляді штрафу розміром 100 відсотків вартості предметів правопорушення та конфіскація самого товару.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держава штрафує «Луцьктепло» за борги по зарплатах
Довідково: скануюча система Rapiscan - це поєднання рентгена високої енергії з експлуатаційною гнучкістю, що змонтована на базі звичайної вантажівки і підтримує формування рентгенівського зображення в спеціально обладнаній кабіні оператора. Для пункту пропуску Ягодин вона була придбана у 2009 році коштом Європейського Союзу у рамках міжнародної технічної допомоги.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити