image
 |  0 17 Жовтня 2018 | 14:52

Тягнибок зробив стратегічний хід із прицілом на майбутнє

Рішення лідера ВО «Свобода» Олега Тягнибока зняти свою кандидатуру з президентських перегонів на користь об’єднаного кандидата від націоналістичних сил — це сильний і необхідний хід, враховуючи бажання Кремля повернути свій колишній вплив в Україні.
Про це на своїй сторінці у “Фейсбуці” повідомив політолог Кирило Сазонов, - пише Вголос.
«Цікаве рішення Олега Тягнибока — зняти свою кандидатуру з президентських перегонів на користь однопартійця Кошулинського. На тлі звичних нам партій лідерського типу, де все впирається у прізвище вождя — це сильний вчинок. Тобто людина впевнена у собі і поставила інтереси націоналістів вище за свої амбіції. Але головне, це заклик до всіх націоналістичних сил об’єднатися. І, очевидно, що це стратегічна гра з прицілом на парламентські вибори. Так, в ситуації, коли Кремль мріє про політичний реванш в Україні, нам потрібні об’єднані націоналісти. Коаліція патріотів в якості альтернативи різного роду «мирним планам», за якими ховаються прихильники капітуляції перед Москвою», — зазначив експерт.

За його словами, для об’єднання завжди потрібно трохи стримати амбіції. Олег Тягнибок зробив свій хід, і зараз залишається чекати реакції партнерів. Кирило Сазонов наголосив, що подібні рішення укладаються в європейську політичну парадигму.
Зокрема, такий хід можна було спостерігати у Польщі на минулих виборах. Тоді партія «Право і справедливість» прийняла рішення висувати на президентських виборах не Ярослава Качинського, а Анджея Дуду. І перемогла.
«Тепер «Право і справедливість» фактично визначає порядок денний польської політики на вищому рівні і має пристойні шанси на майбутніх місцевих виборах. І дуже впевнено відстоює польські інтереси на перемовинах із ЄС. Тому це нормальний європейський досвід. А від партій лідерського типу ми все одно відійдемо. Значення має програма, цілі та репутація», — резюмував політичний експерт.

Нагадаємо, під час свого виступу на Марші Слави УПА лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок відмовився від участі в майбутніх президентських виборах і запропонував висунути єдиним кандидатом від усіх націоналістичних сил колишнього віце-спікера ВРУ Руслана Кошулинського. Свій крок Олег Тягнибок пояснює бажанням прискорити процес об’єднання націоналістів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити