image
 |  2 18 Жовтня 2018 | 09:26

На території Нововолинської гімназії облаштували велостоянку

Днями біля Нововолинської гімназії облаштували стоянку для 20-ти велосипедів, про яку мріяли учні і яку вони заробили своїми знаннями, вміннями, неабиякому старанню і спільними зусиллями. Адже цей проект вдалося реалізувати завдяки перемозі на Всеукраїнському конкурсі «Наша школа-наша справа» та допомозі місцевих підприємців. Про те, що запланована велостоянка – уже реальність, на своїй сторінці у Фейсбуці повідомила вчитель гімназії Юлія Матіюк. Саме вона стала ініціатором і керівником цього проекту.
Про це пише нововолинськ.com.ua
Ось така крутезна новина чекала на мене в інстаграмі сьогодні!) Один день не була в школі, вже й велостояночка з’явилася“, – йдеться в дописі Юлії Матіюк.

 

Нагадаємо, як ми уже повідомляли раніше, учні 8-А класу Нововолинської гімназії на чолі з керівником проекту, вчителем німецької мови Юлією Матіюк здобули перемогу у Всеукраїнському конкурсі «Наша школа-наша справа», який відбувся в рамках Українсько-німецького року мов в Україні. Саме нововолинський проект «Велогімназія», метою якого було створення велопарковки біля входу в гімназію, а також покращення екологічної ситуації міста і заохочення учнів дбати про екологію і власне здоров’я завдяки їзді на велосипеді та перетворити Нововолинськ на велосипедну столицю України в майбутньому, журі конкурсу визнало найкращим.
Тоді, під час підготовки до конкурсу, діти малювали стінгазети, де висвітлювали інформацію про використання вело-транспорту у Європі та Україні, моделювали можливі ескізи велостоянок, опрацьовували правила безпечної їзди на велосипеді, робили заміри шкільного подвір’я на папері, проводили опитування та анкетування серед учнів та вчителів щодо встановлення велостоянки, а також підбивали підсумки у відсотках.
Як переможці конкурсу, для реалізації свого задуму, школярі та їх наставник отримали сертифікат на 15 тисяч гривень. Ці кошти вони використали на впровадження свого проекту. Однак цього не вистачило. Тоді юні активісти звернулися за допомогою до місцевих підприємців, які відгукнулися і допомогли.
Величезна подяка керівнику ТОВ Кроноспан УА Наталії Покінській за пречудовий подарунок – навіс для велостоянки на подвір’ї Нововолинської гімназії!!! Дуже швидко втілили в життя нашу мрію! Також щиро дякуємо директору ПП ДЕНК ТПРEduard Sudnik за подаровані 20 веломісць длянашого проекту ВЕЛОГІМНАЗІЯ! Крім цього висловлюємо вдячність Богдан Бадзюнь за спонсорські кошти, які плануємо використати на фарбування навісу та встановлення ще однієї частини стоянки“, – нашолошує щаслива вчителька.

Також вчитель на своїй сторінці в Фейсбук проінформувала, що наразі очікують на доставку ще 10-ти додаткових місць та монітору для відеонагляду.
Отож тепер на подвір’ї гімназії є парковка для велосипедів на 20 місць. Зусилля шкорярів та їх наставника були не даремними. І перший крок для перетворення шахтарського міста на велосипедну столицю України уже зроблений.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити