image
 |  2 18 Жовтня 2018 | 13:43

Понад 50% ковельчан підписали декларацію з сімейним лікарем

Понад 50 відсотків ковельчан вже підписали декларацію з сімейним лікарем - поспішіть і ви!
Про це пише у Фейсбук Ковельська міська рада.
Реформа галузі охорони здоров’я розпочалася з первинної медичної допомоги. Кожен громадянин може підписати декларацію з сімейним лікарем, терапевтом чи педіатром.Таким правом вже скористалися більше 50 відсотків мешканців нашого міста.
У випадку потреби в обстеженні або лікуванні пацієнт звертається до свого сімейного лікаря, який опікується його здоров’ям, членів родини. Головний його обов’язок вчасно попередити або виявити на ранній стадії захворювання.Уся інформація про стан пацієнта буде міститися в електронній системі.
Читайте також: Заказник «Воротнів» перетворюється на Межигір’я по-волинськи? 
Заклади первинної медичної допомоги Ковельського міськрайонного територіального медичного об’єднання уже уклали контракт з Національною службою здоров’я і почали отримувати фінансування з державного бюджету за новою моделлю - щорічну фіксовану виплату за обслуговування кожного пацієнта, з яким лікарі підписали договір.
Більшість ковельчан вже відчули позитивні зміни в роботі первинної ланки медицини. Звичайно, в час змін та реформ є чимало проблем і непорозумінь. Але ми рухаємося вперед. Звертаємося до містян, які ще не визначилися, поспішіть зробити свій вибір і підпишіть декларацію з сімейним лікарем.
Піклуйтеся про своє здоров’я та бережіть його!
Відділ охорони здоров’я
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На території Нововолинської гімназії облаштували велостоянку

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити