image
 |  2 18 Жовтня 2018 | 20:15

РФ готується застосувати військову сили проти України,-РНБО

Росія наполегливо готується до застосування військової сили проти України, бо розглядає її як бунтівну провінцію.
Про це заявив заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександр Литвиненко, повідомляє Укрінформ.
“Триває ставлення Кремля до України не як до незалежної держави, а як до бунтівної провінції, а бунтівників слід карати. Для цього використовується весь арсенал доступних засобів. Звісно, “найкращим” з інструментів стала б армія, авіація і флот. До застосування військової сили в Росії готуються наполегливо”, – сказав Литвиненко.
Проте, за його словами, завдяки консолідованій позиції демократичного світу у Москви зв’язані руки, на даний момент.
Він зауважив, що Росія намагається випробувати в Україні не лише традиційні, а й новітні інструменти – від економічної війни і пропаганди та кібератак до політичних убивств, диверсій та іншої підривної діяльності.
Так, ситуація в Азовському морі, де зловживаючи положеннями міжнародних угод, Росія використовує їх для штучного ускладнення господарської діяльності.
“Причому ціллю є не тільки і не стільки українське судноплавство, як суспільно-політична стабільність саме у південних регіонах України, де у 2014 році було зупинено просування “руського міра”, – акцентував заступник секретаря РНБО.
 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку трапилась ДТП неподалік школи (ФОТО)
 
 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити