image
 |  0 19 Жовтня 2018 | 18:29

Меркель відвідає Україну: обговорюватимуть санкції проти РФ

Керівництво України планує обговорити з канцлером ФРН Ангелою Меркель під час її візиту до Києва необхідність посилення санкцій проти Російської Федерації задля звільнення українських політв'язнів Кремля.


Про це повідомляє Укрінформ.


Про це сказала перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко під час брифінгу у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.
"Ми надалі будемо робити все для звільнення українських бранців і заручників, але в цьому питанні нам потрібна більш серйозна допомога світу... А що зараз робить світ? Ну знову занепокоєння, що Олег Сенцов пережив таке серйозне голодування, занепокоєння тим, що Балуха зараз епатують до колонії, занепокоєння тим, що більше трьох років ми не можемо забрати наших військових з окупованих територій? Це несправедливо - мають бути посилені санкції. Саме про це ми будемо говорити, в тому числі, і з канцлером Німеччини Меркель під час її дуже скорого візиту до України", - підкреслила Геращенко.
Водночас вона не виключає, що питання звільнення українських політв'язнів буде заблоковане через позицію президента Російської Федерації Володимира Путіна.
"Ця позиція дика президента Російської Федерації цинічно впливає сьогодні на долі живих людей... Ми бачимо, все заблоковано: Путін нікого не віддає, він не визнає своїх росіян в українських тюрмах. І ми можемо прогнозувати, що, на жаль, це питання через деструктивну аморальну підлу позицію Кремля найближчим часом не вирішиться і буде заблоковане", - зазначила перший віце-спікер.
Як повідомляв Укрінформ, усього в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед яких і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.
Очікується, що Меркель здійснить візит до Києва 1 листопада.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гройсман підвищив ціну на газ для населення

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити