image
 |  2 19 Жовтня 2018 | 08:04

Назвали найскладніший етап надання автокефалії УПЦ

Рішення Синоду Вселенського патріархату про надання автокефалії Українській православній церкві було найважчим у цілому процесі.
Про це заявив єпископ Макаріос Христопольський, помічник Вселенського патріарха Варфоломія, постійний професор Патріаршої академії Криту, - пише "Укрінформ".
"Справді, рішення про автокефалію України прийняте. Це було найскладнішим. Томос – другий крок, і це не так важко. Томос – це завершення даного рішення, іншими словами – "засвідчення". У потрібний час і Томос буде надано. Патріарх Варфоломій веде справу і зробить все в свій час", - сказав єпископ.

За його словами, головною складністю для Синоду було подолання розколу в українському православ'ї.
"Деякі говорять про легалізацію розколу, однак насправді йдеться про вирішення проблеми розколу. Одна річ – вирішення проблеми розколу і зовсім інша річ – легалізація. Ми б узаконили розкол, якби сказали (патріарху УПЦ КП) Філарету та (митрополиту УАПЦ) Макарію: "Ідіть у православну церкву, і ми визнаємо вас як патріархів та архієпископа". Але було не так. Вселенський патріархат вчинив згідно з канонами і церковним правом. Не з політичних мотивів, а зі святою мудрістю", – заявив Макаріос.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити