image
 |  2 19 Жовтня 2018 | 14:38

Суд оголосив вирок волинянину, який вчинив смертельну ДТП

Водій «Merсedes», який на смерть збив жінку на нерегульованому пішохідному переході, що на проспекті Відродження у Луцьку, отримав умовне покарання терміном три роки, а також його зобов’язали виплатити по 80 тисяч двом потерпілим.
Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду Волинської області від 10 жовтня, - пишуть Волинські новини.
Під час судового засідання вдалося встановити, що 2 липня 2018 року водій «MercedesE220», який є інвалідом II групи, рухався по проспекту Відродження у напрямку проспекту Соборності. Наблизившись до нерегульованого пішохідного переходу, на якому перебував пішохід, чоловік не встежив за дорожньою обстановкою та не зменшив швидкості, допустивши наїзд на жінку.
В результаті ДТП потерпіла отримала численні тілесні ушкодження, а причиною її смерті стали переломи кісток скелету, забої та розриви внутрішніх органів, що призвело до розвитку травматичного шоку.
Допитаний у суді водій «Mercedes» свою вину визнав повністю. У вчиненому щиро розкаявся, просив суворо його не карати, не позбавляти волі та не позбавляти права керувати транспортними засобами, оскільки це єдине джерело доходу.
Потерпілі розповіли суду, що самої ДТП не бачили, лише дізналися, що у ній загинула їхня мама. Вони не наполягали на суворому покаранні, зокрема і на позбавленні волі. Цивільні позови підтримали в повному обсязі.
Отож, суд визнав чоловіка винним та призначив покарання у виді 4 років позбавлення волі без позбавлення права керування транспортним засобом, проте на підставі ст. 75,76 КК України звільнив від призначеного покарання, якщо протягом 3 років він не вчинить нового злочину. Окрім того, суд задовольнив цивільні позови обох потерпілих по 80 тисяч гривень.











Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити