image
 |  0 19 Жовтня 2018 | 07:27

Волинський підприємець повинен сплатити понад 1 мільйон штрафу

Протокол про адміністративне правопорушення щодо працедавця, котрий ігнорував вимоги трудового та податкового законодавства незабаром розглядатиме  суд.  В ході проведення позапланової документальної перевірки однієї з волинських охоронних фірм виявлено 9 необлікованих найманих працівників.
Про це «ВолиньUA» стало відомо з прес-служби ГУ ДФС у Волинській області.
Волинські фіскали спільно з представниками Держпраці також встановили, що використовуючи працю нелегальних найманих осіб, працедавець не нарахував і не сплатив до бюджету 44,9 тисячі гривень ПДФО, 34,9 тисячі гривень єдиного внеску і 3,7 тисячі гривень військового збору. За ці допущені порушення працедавцю нараховано ще майже 63 тисячі гривень штрафних санкцій.
Виконуючи вимоги Уряду відповідно до розпорядження від 05.09.2018 №649-р «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення» у вересні представники контролюючих органів інформували працедавців про важливість укладення трудових договорів з найманими працівниками.
Разом з тим,  в рамках розпорядження Уряду волинські фіскали беруть участь у комплексі заходів, зокрема контрольно-перевірочного характеру, щодо тих роботодавців, котрі ігнорують вимоги трудового та податкового законодавства в частині оплати праці.
Зокрема, фахівці ДФС встановлюють факти несплати ПДФО, військового збору та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та застосовують передбачені штрафні санкції за порушення вимог податкового законодавства.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Іваничах знову палають приміщення колишньої райлікарні

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити