image
 |  2 20 Жовтня 2018 | 07:13

У волинській школі не почався навчальний рік через відсутність учнів (ФОТО)

У ЗОШ 1 ступенів села Гута Лісівська, що у Маневицькому районі, з 1 вересня не проводять навчання через відсутність учнів.
Коли розпочався процес оптимізації шкіл в районі (2016 рік), в цій школі навчалось 15 учнів. Індивідуальне навчання (5 годин на тиждень) швидко переконало батьків, що це не «рівний доступ до якісної освіти» і на 1 вересня 2017 року 8 учнів продовжили навчання в ЗОШ І-ІІІ ступенів села Будки, – повідомляють на сторінці відділу освіти Маневицької райдержадміністрації у Facebook, - пише Район.Маневичі.
У ЗОШ села Гута Лісівська залишився 1-ий клас, в якому навчалось 5 учнів. Вже на 1 вересня 2018 року всі учні шкільним автобусом підвозяться до ЗОШ І-ІІІ ступенів села Будки. Працівники працевлаштовані. Призначений працівник, який слідкує за збереженням майна.
Пропозиція щодо відкриття ЗДО у вивільненому приміщенні, належить голові Маневицької РДА Андрію Линдюку. Він неодноразово бував у цій школі та спілкувався з представниками громадськості.
В обговоренні взяли участь начальник відділу освіти Валентина Книш, головний спеціаліст Володимир Фурманчук та Віталій Шмигельський, сільський голова села Лісове, на території якої розміщена дана школа.
На обговорення прийшли батьки з маленькими дітьми. Головне питання яке звучало – «коли розпочнеться ремонт і буде дитячий садок?». За ліквідацію школи, як юридичної особи та реконструкцію приміщення під ЗДО проголосували одноголосно (був складений протокол обговорення).


 


 


 


 


 


 


 


 


 






Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити