image
 |  2 20 Жовтня 2018 | 08:30

В українській школі проводять цікавий експеримент

В Ужгороді школярі практикують життя без ґаджетів.
Українські школи вирішили провести експеримент, - передає "24 канал".
Перед початком уроку діти кладуть смартфони до спеціальної коробки

"Деякі країни вже пройшли через цей бум мобільних телефонів і побачили, наскільки зменшується спілкування дітей між собою. Щоб спілкування розвивалося – без телефонів учні і на перервах. Для розваг у коридорах їм облаштували ігрову зону", - каже директор школи без ґаджетів Світлана Фесенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку неподалік порогу супермаркету розпалили вогнище




Перед початком уроку діти кладуть смартфони до спеціальної коробки. Фото: 24 канал


В Україні від ґаджетів відмовляються переважно приватні школи. Щоб вчитель не відволікався на постійні дзвінки від батьків, у школах призначають людину-комунікатора.



Франція – одна з країн, які мають відповідний досвід. З вересня 2018 року там учні більше не можуть користуватися смартфонами. І не лише під час занять, як це було останні вісім років, але і на перервах та під час обіду. Так уряд намагається захистити мільйони дітей від телефонної залежності.
У Німеччині така заборона діє поки лише в Баварії, проте уряд хоче ввести заборону по всій країні – 90% населення підтримує цю ідею.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити