image
 |  5 22 Жовтня 2018 | 05:30

У Торчині провели віче-реквієм пам’яті загиблих бійців УПА (ФОТО)

У Торчині вшанували загиблих бійців УПА в роки національно-визвольної боротьби минулого століття.
Урочисті заходи відбулись у неділю, 21 жовтня, про це «ВолиньUA» повідомили організатори.
Центр містечка Торчин, за меморіалом Вічної Слави, розсташоване місці де загони НКВД у часи Другої світової війни вбили та поховали в братській могилі бійців УПА та борців за Україну. З ініціативи  депутата Луцької районної ради Марії Пивовар та завдяки свідомим міщанам на місці захоронення встановили символічний пам’ятний знак, де щороку проводять поминальні заходи за Героями УПА.
Розпочалось віче-реквієм з молебної проповіді настоятеля храму святого Стефана УПЦ КП отця Степана.
В заходах взяли участь депутати Волинської обласної ради від фракції ВО «Свобода» Сергій Сівак та Юрій Цейко, депутати Луцької районної ради Марія Пивовар, бійців волинського «Легіону Свободи», представників братства ветеранів ОУН-УПА Волиського краю імені полковника Клима Савура, хору «Посвіт» та активістів ВО «Свобода».
До всіх присутніх хор «Посвіт» заспівав повстанських пісень, виступив духовий оркестр Торчинської музичної школи, а представники районного будинку школяра підготували вітання.
Організатори мають надію, що наступного року місцева влада та голова містечка Торчин Юрій Кревський не проігнорує, як цього річ, національний захід та долучиться до вшанування полеглих бійців УПА.









 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити