image
 |  13 22 Жовтня 2018 | 11:25

Волинські депутати доставили волонтерську допомогу бійцям російсько-української війни (ФОТО)

Депутати Волинської обласної ради від ВО «Свобода» Олександр Пирожик та Юрій Поліщук у складі волонтерської делегації комбатантського об`єднання «Легіон Свободи» протягом 19-21 жовтня 2018 року побували на східному фронті війни з Московією та доставили бійцям російсько-української війни волонтерську допомогу.
Про це «ВолиньUA» повідомили у прес-службі Волинської «Свободи».
У складі волонтерської місії, яку очолював заступник голови Волинської «Свободи», перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик, також взяли участь голова Ковельської районної організації ВО «Свобода», депутат облради Юрій Поліщук, члени Луцької міської організації ВО «Свобода» Сергій Герук та Сергій Миронюк, прихильники «Свободи» Сергій Кізей та Валентин Харитиніч. Допомогу в організації поїздки надали свободівці Маневицької та Горохівської районних партійних організацій.


У ході поїздки волиняни відвідали позиції батальйону оперативного призначення резервістів імені Героя України генерала Сергія Кульчицького поблизу Попасної, 14-ї ОМБр ЗСУ з Володимира-Волинського поблизу Золотого, 10-ї ОГШБр із Коломиї поблизу Гірського на Луганщині, а також надали допомогу бійцям 4-ї роти «СІЧ» полку «Київ» батальйону спецпризначення МВС України, що дислокується в Авдіївці на Донеччині. До слова, роту спецпризначення «СІЧ» очолює представник «Легіону Свободи» з Ківерцівщини, старший лейтенант Максим Морозов (позивний «Лютий»).


Значну допомогу у зборі харчів та провіанту бійцям на передову в цій поїздці волонтерам від «Легіону Свободи» надали представники Люблинецької та Берестечківської громад, які очолюють свободівки Наталія Сіховська та Валентина Залевська. Посильні внески у загальну справу зробили також колективи Берестечківського психоневрологічного інтернату, Луцького геріатричного пансіонату, обласного протитуберкульозного об'єднання, ДВТП «Волиньфармпостач», фірми «Смарт Транс Груп», фабрики «Ласка», підприємці, фермери, інші волиняни.


Серед доставленого бійцям на передову – продуктові набори, зокрема сало, часник, домашні закрутки, мед, смаколики тощо; будматеріали і будінструментарій; засоби гігієни та миючі засоби; вологі антибактеріальні рушники – замінники душу в умовах відсутності води «Швидкий душ» – від ТМ «Helen&Shnayder», тактичні ножі, біноклі, рукавички і комбінезони – від вихідця з Волині Андрія Рошка з Великобританії; медикаменти і медпрепарати – від Валерія Радчука з Португалії. А ще – дитячі листи від школярів міста Ковеля і малюнки – від вихованців Люблинецької школи мистецтв.


«В результаті цієї волонтерської поїздки, для мене вже третьої в цьому році, відзначу поступове загальне зростання бойового та морального духу бійців і середнього командирського складу. Хоча, на жаль, за формування цього духу переможців нашим бійцям доводиться платити здоров`ям і життями. Боляче було слухати розповіді командирів про подробиці героїчної загибелі нашого побратима з Володимира-Волинського, легіонера-свободівця Василя Крищука (позивний «Скит»). Побратим Віктор Вілентко (друг «Весна») з Іваничівського «Легіону Свободи», що вже не перший рік воює з російськими найманцями, провів нас до каплички, яку бійці з 14-ї ОМБр встановили у Золотому. Її спорудили  тут і в честь загиблого друга «Скита», – поділився враженнями від поїздки Олександр Пирожик.



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинські волонтери відвідали батальйон, що воює під чорно-червоним стягом
«Корисно й повчально було побачити і почути бійців та бойових командирів, які воюють за Україну під чорно-червоними стягами і мають надзвичайно високий бойовий дух. Саме такими є командири, з якими довелося спілкуватися. Серед них – і наш бойовий побратим Максим Морозов (друг «Лютий»), котрий пішов на війну ще в червні 2014-го і вже 5-й рік захищає наші східні рубежі від навали московської орди. Став командиром 4-ї роти спецпризначення «СІЧ» полку «Київ», дослужився до звання старшого лейтенанта. За такими – майбутня Українська перемога, майбутнє нашої держави!» – додає депутат Волинської обласної ради, свободівець Юрій Поліщук.



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинський боєць мріє без милиць зіграти з сином у футбол

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити