image
 |  5 23 Жовтня 2018 | 17:02

З початку року піротехніки знищили 59 тисяч вибухонебезпечних предметів

Піротехнічні підрозділи ДСНС України щодня проводять роботи щодо обстеження території країни, виявлення, вилучення та знищення вибухонебезпечних предметів, як часів минулих війн, так і сучасних боєприпасів. Так, з початку року піротехніки ДСНС вже знищили 58 тис. 999 вибухонебезпечних предметів, у тому числі 1 тис. 3 авіаційні бомби.


Про це «ВолиньUA» повідомляє прес-служба ДСНС України.

Найчастіше вибухонебезпечні предмети часів минулих війн знаходять громадяни.


Зокрема, 20 жовтня фахівцями групи піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Закарпатській області знищено мінометну міну калібром 82 мм часів Другої світової війни. Її виявили під час ремонтних робіт автодороги між селами Червоне та Демечі, Ужгородського району.


Цього ж тижня на Київщині, під час обстеження території урочища Товста в с. Фурси Білоцерківського району, фахівцями групи піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення м. Біла Церква було виявлено 80 авіаційних бомб та 2 артилерійських снаряди часів Другої світової війни. Усі вибухонебезпечні предмети було вилучено та знищено шляхом підриву у спеціально відведеному місці.


Водночас на Львівщині, під час пошуку монет металошукачем в полі у межах cела Ясенівці Золочівського району, громадяни також виявили боєприпас, про що одразу повідомили рятувальників.


Також тривають роботи з гуманітарного розмінування звільнених територій Донецької та Луганської областей.


На Луганщині впродовж 22 жовтня, піротехнічними розрахунками ДСНС України було перевірено 2,1 га місцевості, де було виявлено та вилучено 2 одиниці вибухонебезпечних предметів.


У цей же день на Донеччині піротехнічні підрозділи обстежили на наявність вибухонебезпечних предметів 9,38 га території, де виявили 13 одиниць ВНП.


Тож, з метою попередження нещасних випадків серед населення в разі виявлення вибухонебезпечних предметів, Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре звертається до громадян з проханням дотримуватися правил безпечного поводження з вибухонебезпечними або невідомими предметами!


Категорично забороняється:


- торкатися підозрілого предмету або пересувати його;


- заливати його рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати;


- здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив;


- намагатися самостійно знешкоджувати знахідку;


- розбирати вибухонебезпечний предмет.


Пам'ятайте, що у разі виявлення вибухонебезпечних предметів необхідно відразу повідомити про це за номером «101» або «102», а також ні в якому разі не намагатися самостійно ідентифікувати та знешкоджувати знайдені боєприпаси.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку поліція затримала озброєного чоловіка

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити