image
 |  4 6 Листопада 2018 | 15:26

Волинський депутат платить за землю майже в 30 разів дешевше

Василь Столяр, депутат Волинської обласної ради від Рожища, платить за оренду 13 гектарів землі у селі Лище всього 6 тисяч гривень за рік.
Про це пише «Волинь24».
Прокуратура подала позов до суду з проханням збільшити орендну плату, адже згідно із чинним законодавством, така сума мала б становити не менше 160 тисяч гривень.
Попереднє судове засідання у цій справі відбудеться 7 листопада. Позов розглядатиме суддя Луцького міськрайонного суду Валентина Кирилюк.
Раніше прокуратура повідомляла, що наполягає на зміні умов договору оренди землі. Відповідно до вимог Податкового кодексу України, орендна плата за землю не може бути меншою за земельний податок у відповідному населеному пункті. У Лищі такий податок становить 3% від нормативно-грошової оцінки, а Василь Столяр сплачував суму, що є суттєво нижчою.
Згідно із декларацією Василя Столяра, який є депутатом Волинської обласної ради, а також – директором комунальної «бурштинової» фірми «Волиньприродресурс», у Лищі окрім орендованої ділянки, у нього є й інша нерухомість. У 2003 році він придбав тут дві ділянки 25 та 60 соток, і стільки ж – у наступному 2004 році.
Також у Столяра тут – два будинки, площею 195,4 (із 2004 року) та 316,4 квадрати (із 2013 року). Нагадаємо, у 2015 році в одному із будинків сталася пожежа.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинські студенти вимагають пільгового проїзду в луцькому транспорті

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити