image
 |  2 9 Листопада 2018 | 18:33

У селі на Волині відкрили пам’ятну дошку Василю Гею (ФОТО)

У селі Заболоття Любомльського району Волині урочисто відкрили пам’ятну дошку волинському письменнику Василю Гею.
Захід відбувся сьогодні, 9 листопада, - інформує власкор «ВолиньUA».

Прикметно, що подія припала на День української мови та писемності та День пам'яті Нестора Літописця, якого вважають прабатьком української писемності. Тому для мешканців села це виявилось потрійне свято.
Зазначимо, ініціатива встановлення пам’ятної дошки у рідному селі письменника належить депутату Любомльської районної ради від ВО «Свобода» Віктору Сацю.
На захід прибули представники органів влади: перший заступник голови Волинської обласної ради, свободівець Олександр Пирожик, голова Любомльської районної ради, свободівець Микола Сушик, депутат Волинської обласної ради від Любомльщини, свободівець Сергій Духницький, а також дружина письменника пані Мирослава та його онуки, небайдужі односельчани.
Право на відкриття пам’ятної дошки надали свободівцям: заступнику голови Волинської обласної організації ВО «Свобода» Олександру Пирожику та голові Любомльської районної свободівської організації Миколі Сушику.
Після цього благочинний Любомльського району, настоятель парафії Архистратига Михаїла отець Віктор Возняк здійснив молитву та окропив пам’ятну дошку святою водою.
Дружина письменника, пані Мирослава, висловила слова вдячності організаторам за встановлення пам’ятної дошки. Адже кожна конкретна справа має конкретних виконавців, а їх реалізація красномовніша будь-яких гучних слів.
Урочисту атмосферу створили учні Заболоттівської школи, які вразили майстерним зачитуванням поетичних творів і навіть виконанням пісень поета-лірика, поета-пісняра та поета-громадянина Василя Гея.
До слова, у свій час саме в цій школі навчався Василь Гей, тож встановлена пам'ятна дошка на цьому навчальному закладі нагадуватиме учням про славетного односельчанина.
Нагадаємо також, що нещодавно з ініціативи депутата-свободівця Віктора Саця перейменували головну вулицю села Брестську - на вулицю Василя Гея.










 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити