image
 |  2 12 Листопада 2018 | 11:56

У Луцьку планують зробити платним навчання для дітей з сіл

У Луцьку планують встановити плату за надання освітніх послуг в закладах дошкільної, загальної середньої освіти комунальної форми власності для батьків, діти яких не зареєстровані в місті Луцьку.
Про це йде мова у відповідному проекті рішення, яке винесене на розгляд сесії міської ради.
«Відповідно до ст. 93 Бюджетного Кодексу України, в рамках децентралізації та прийняття Закону України «Про освіту»  виникла необхідність врегулювати питання територіальної доступності повної загальної середньої освіти та вирішення проблеми існуючих черг на зарахування дітей у заклади дошкільної освіти міста.  У статті 13 Закону України «Про освіту» визначено, що кожна  особа має право здобувати початкову та базову середню освіту в закладі освіти, що найбільш доступний та наближений до місця проживання особи. У закладах загальної середньої освіти комунальної форми власності навчається близько 2500 дітей з прилеглих територіальних громад, у закладах дошкільної освіти – 490», - йдеться у пояснювальній записці до проекту рішення.

Платитимуть за надання освітніх послуг, які фінансуються за рахунок міського бюджету в закладах дошкільної, загальної середньої освіти  комунальної форми власності батьки, діти яких не зареєстровані в місті Луцьку, і які не сплачують податки в міський бюджет.
Зазначимо, що голови сільських рад, прилеглих до Луцька, категорично не бажають об’єднуватися з містом.
 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити