image
 |  2 12 Листопада 2018 | 18:21

Як у Любешові «відмивають» кошти, обкрадаючи школярів

На жаль, на сьогоднішній день корупцією нікого не здивуєш, але, як виявилось, ласі до наживи держслужбовці, не нехтують можливістю обікрасти наших з вами дітей. Так, в свою чергу, на державних закупівлях  Відділ освіти, молоді та спорту Любешівської районої державної адміністрації та Управління гуманітарної політики Любешівської селищної ради зробили дуже «мудру» схему.
Про це повідомляє Громадське.Волинь.
Що здавалося б спільного між цими двома різними організаціями? Начебто, й нічого, якби не одне але. Ці організації в один час оголосили закупівлі на телевізори для навчальних закладів:

та

В даних організаціях чомусь майже на 100% подібна тендерна документація, та і в тендерних комітетах був один і той самий секретар Лащ Г. М. (на двох посадах працює, ага… перевтомлюється), що вже є досить підозрілим. А найцікавіше те, що технічні вимоги, які були потрібні цим двом організаціям, підпадали на телевізори з операційною системою web O.S., яку розробила, запатентовала і використовує компанія LG. І наче б все зрозуміло, технічні характеристики були чітко представлені, що пропонувати теж ясно. Я зателефонував по контактному номеру і проконсультувався з представником управління гуманітарної політики Любешівської селищної ради, який підтвердив те, що техніка має бути така, як описано в документації і ніяка інша (запис телефонної розмови додаю). То чому ж признають переможця фірму ПП «Європа схід» з дешевою китайською технікою, що не відповідає їхнім же технічним вимогам??? Для чого відхиляти інших учасників, які пропонують якісні телевізори відповідних характеристик марки LG за подібною ціною, і навіть дешевшою? Очевидно тому, що в хід пішов «відкат» тендерному комітету, і вони не зможуть нічого покласти собі до кишені, якщо куплять школярам якісну техніку. І так, з допомогою калькулятора, я можу підрахувати на скільки ж переплатили ми з вами, як платники податків, що наповнюють бюджет.
Отже, телевізор, що запропонувало ПП «Європа схід» – це Ergo 49cu6549, який коштує в інтернеті близько 10 тис. гривень. Тобто, для управління гуманітарної політики Любешівської селищної ради та для відділу освіти, молоді та спорту Любешівської районої державної адміністрації даною фірмою буде продано загалом 47 телевізорів з кріпленням на загальну суму 684 744 гривні, а ринкова ціна цих телевізорів 470 тисяч гривень + настінне кріплення. Тобто, у наших дітей було вкрадено як мінімум 214 744 гривні. Також прошу звернути увагу на те, що ціни на дану модель телевізора я знайшов просто в інтернеті і вона є роздрібною, а фірма їх закупляє оптом. Тому, я думаю що, до майже 215 тис гривень  можна ще сміливо додати від 25 до 35 тисяч гривень.
Правильно, для чого економити бюджет, зменшуючи свої потреби (змінити умови закупівель, щоб підходили і китайськи телевізори) чи дійсно купити якісне (що буде служити роками а не через 2 роки поламалося і оголошували новий тендер), якщо можна вбити два зайці відразу: і дешеві купити, і гроші відмити, і через 2-3 роки знову оголосити закупівлю, бо все поламалося, і знову спочатку! Бюджет, що виділяє обл- чи райрада на ліцеї та школи можна витратити з розумом і коштів вистачить ще і на обігрівачі, нове освітлення, нові туалети, парти, підручники… та купу речей можна знайти. Знаєте, не факт відмивання коштів обурює, а саме методи… сюди втягли дітей…

П.С.
Вище наведене є лише моєю суб’єктивною думкою, яку я сформував, ознайомившись з відкритих джерел тендерних закупівель сайту прозоро. В даному випадку я нікого не звинувачую і не намагаюсь заплямувати чиюсь репутацію.
П.П.С.
Прошу якомога найбільше розповсюдити дану інформацію, щоб вона дійшла до представників закону і ті в свою чергу опрацювавши її, діяли згідно з законом.
 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На двох стільцях: співак з Луцька «Мonatik» хитрощами дає концерти російській публіці 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити