image
 |  0 14 Листопада 2018 | 12:22

Майже 8 років проведе в колонії 22-річний чоловік за спробу диверсії

Сім із половиною років проведе у колонії житель Рівненської області за вчинення державної зради та намагання підірвати стратегічний об’єкт.
Про це повідомляє у середу прес-служба прокуратури Рівненщини.
Зазначається, що набрав законної сили вирок Костопільського районного суду Рівненської області від 9 жовтня, яким засуджено до 7 років і 6 місяців позбавлення волі жителя міста Вараш за вчинення  кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ст. 113 КК України (диверсія).
У суді прокурор довів, що 22-річний чоловік збирав і передавав представникам спецслужб країни-агресора деталізовану інформацію  про особливості захисту діяльності одного із стратегічно важливих об’єктів Рівненської області.
Також у травні 2018 року зловмисник намагався вчинити диверсію – підірвати електроопору. Однак співробітникам органів безпеки вдалося запобігти вибуху, а закладений біля підніжжя електроопори вибуховий пристрій  – вилучити.
Зазначається, що під час досудового розслідування та у судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав у повному обсязі.
Він співпрацював із слідством, сприяв у розкритті злочину та дав ґрунтовні покази щодо обставин вчинення кримінального правопорушення.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трагедія на Запоріжжі: через пожежу загинуло троє дітей

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити