image
 |  0 14 Листопада 2018 | 18:22

Мешканці Сміли досі мерзнуть без опалення, - активісти пікетували Кабмін (ВІДЕО)

Активісти з міста Сміла Черкаської області, яке залишилось без опалення, влаштували пікет під будівлею Кабінету міністрів. Люди вимагають, аби їм в оселі дали тепло.
Про це повідомляється в сюжеті «ТСН».

Зазначається, що 80 тисяч мешканців міста фактично залишились без опалення. Температура у квартирах – до 12 градусів тепла. Не працюють дитсадки та школи, у лікарнях холодно.
Зазначається, що постачальник, який надавав опалення в оселі, заборгував 80 мільйонів гривень. В той же час, мешканці справно платили за опалення.
Мітингувальники кажуть, що прийшли під Кабмін з відчаю, бо мерзнути у своїх оселях більше не можуть. Вони зверталися до місцевої влади, але безуспішно.
До Києва, як повідомляється, прибув також і мер міста Сміла, його начебто запросили в Кабінет міністрів, де він мав виступити з доповіддю по ситуації. Міський голова, як стверджується, пішов до Кабміну, однак буквально за декілька хвилин вийшов, оскільки перепустку на вхід йому чомусь анулювали.
В той же час, в уряді розглядалось питання Сміли. Наразі є рішення щодо проведення у місті перевиборів.
Завтра в Смілу вирушає делегація у складі урядовців і представників «Нафтогазу», які будуть присутні на сесії міськради. Крім того, порушено кримінальну справу про бездіяльність міської влади.
Напередодні у Смілі оголосили надзвичайний стан через відсутність опалення. Раніше повідомлялось, що Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» відмовилася укладати договори на поставку газу для початку опалювального сезону з 22 теплопостачальними підприємствами країни через накопичення істотних боргів перед «Нафтогазом» і відсутність угод про їх реструктуризацію.
Ключові проблемні ситуації з виробниками тепла наразі склалися в Кривому Розі, Херсонській області, містах Сміла, Сєвєродонецьк, Первомайськ та Шепетівка. Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її миш
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Волиньраді пропонують мораторій на використання російськомовного культурного продукту

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити