image
 |  5 14 Листопада 2018 | 19:02

Порошенко мав телефонну розмову з митрополитом Онуфрієм

13 листопада Порошенко телефоном говорив з предстоятелем УПЦ Московського патріархату митрополитом Онуфрієм.
Про це повідомляє УНІАН із посиланням на джерело у церковних колах.
Так, розмова нібито відбулась після засідання синоду УПЦ Московського патріархату, на якому єпископи ухвалили рішення зустрічатись з главою держави лише на церковній території, тим самим відхиливши раніше погоджену пропозицію президента провести зустріч в Українському домі.
Повідомляється, що загалом телефонна розмова була "коректною", під час неї обговорювались питання, пов’язані з процесом надання Вселенським патріархатом Томосу про автокефалію Українській церкві.
Серед іншого Порошенко вкотре підтвердив свою готовність до діалогу та заявив, що двері Українського дому для проведення зустрічі відчинені.
Як зауважили джерела агентства, після засідання синоду відбувся архієрейський собор УПЦ МП, на якому були затверджені надіслані з Москви рішення про розірвання євхаристичного спілкування з Константинопольським патріархатом, що було ухвалено раніше на засіданні синоду Російської православної церкви в Мінську.
Загалом очікується, що попри офіційне рішення собору єпископів УПЦ МП про неможливість приєднання до процесу створення єдиної помісної автокефальної православної церкви в Україні частина їхніх представників все ж візьме участь в майбутньому об’єднавчому соборі українських православних церков щодо створення єдиної помісної української православної церкви.
Раніше повідомлялося, що Зустріч Порошенка та єпископів УПЦ МП зірвано. Церковників тримали у Лаврі зустріч між президентом України Петром Порошенком та єпископами УПЦ Московського патріархату, яка мала відбутися 13 листопада, скасували. Архієпископ УПЦ КП Євстратій Зоря зі свого боку повідомив, що запрошені на зустріч архієреї "сидять за зачиненими дверима в Лаврі".
Там також зазначили, що Порошенко залишається "Двері залишаються відкритими": у Порошенка відреагували на демарш УПЦ МП відкритим для діалогу з представниками Української православної церкви Московського патріархату. Врешті-решт, пізно ввечері президент України таки зміг зустрітися із представниками УПЦ МП, які підтримують створення єдиної церкви. Під час зустрічі вони розповіли про Представники УПЦ МП, які побували на зустрічі з Порошенком, заявили про шалений тиск шалений тиск на них з боку Москви.
 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Представники УПЦ МП, які побували на зустрічі з Порошенком, пожалілись на шалений тиск

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити