image
 |  2 15 Листопада 2018 | 17:21

До Києва прибув митрополит, що має очолити Об'єднавчий собор

Сьогодні, 15 листопада, до Києва прибув митрополит Галльський Еммануїл (православний митрополит Франції, підпорядкований Вселенському патріархату), який, за попередніми даними, очолить проведення Об’єднавчого собору щодо утворення єдиної помісної Української православної церкви.
Про це пише Today.
До його обов’язків входить підготовка Собору, організація його проведення та звітування перед синодом Вселенського патріархату про хід Собору.
Нині узгоджується можлива дата проведення Об’єднавчого собору, який за словами колишнього прес-секретаря предстоятеля УПЦ (МП) Георгія Коваленка має відбутися 22 листопада.
"Обіцяють 22 листопада Об’єднавчий собор. Згідно з церковними правилами і традиціями, будь-яке рішення священноначалля має бути рецепійоване, прийняте або не прийняте у тому числі духовенством і вірними", – зазначив протоієрей.

Нагадаємо, Собор єпископів Української Православної Церкви Московського патріархату, який відбувся 13 листопада, звинуватив Вселенського патріарха у розкольництві церкви.
Раніше повідомлялося, що терміни скликання Об’єднавчого собору трьох церков залежать від того, наскільки швидко українські єпископи дійдуть згоди щодо його проведення. Українську помісну автокефальну церкву може очолити представник Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП).
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як єдиного кандидата від націоналістів суспільство сприйме тільки Кошулинського

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити