|  0 15 Листопада 2018 | 10:12

Поліція відкрила кримінальне провадження щодо викрадання меморіальних плит у Луцьку

Слідчі Луцького відділу поліції за фактом викрадання меморіальних плит із території меморіалу Вічної Слави розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 297 Кримінального кодексу України. Мова йде про осквернення або руйнування пам’ятника, спорудженого в пам'ять тих, хто боровся проти нацизму в роки Другої світової війни.
Про це інформує поліція Волинської області.
Учора, до поліції надійшло повідомлення про те, що з території меморіалу Вічної Слави в Луцьку пропали меморіальні плити.
На місце виїхала слідчо-оперативна група відділу поліції. Правоохоронці з’ясували, що невідомі зловмисники в ніч на 14 листопада викрали із території меморіального комплексу чотири гранітні плити з переліком прізвищ загиблих воїнів у Другій світовій війні.
За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 297 (наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає, зокрема, до п’яти років позбавлення волі.
Правоохоронці вживають усіх необхідних заходів, спрямованих на встановлення винних осіб та притягнення їх до відповідальності.
Досудове розслідування триває.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині водій збив двох дівчат на пішоходному переході

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити