image
 |  2 15 Листопада 2018 | 19:01

Прокуратура вимагає у забудовника повернути 330 тисяч гривень

Луцька місцева прокуратура звернулася до господарського суду Волинської області з позовом в інтересах держави в особі Луцької міської ради до приватного підприємства та житлово-будівельного кооперативу, аби визнати недійсним рішення органу місцевого самоврядування та стягнути із забудовника понад 330 тис. грн. незаконно повернутих йому коштів.
Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.
Прокурори з’ясували, що у січні 2018 року між Луцькою міською радою та приватним підприємством уклали договір про пайову участь у розвитку інфраструктури міста Луцька щодо об’єкта будівництва на вулиці Ковельській в обласному центрі Волині.
Замовник будівництва зобов’язався внести і вніс у бюджет міста понад 3 млн. грн. пайової участі у розвитку інфраструктури Луцька.
У липні 2018 року рішенням Луцької міської ради забудовнику на понад 330 тис. грн. зменшили розмір пайової участі у зв’язку з передачею до комунальної власності територіальної громади міста квартири. Кошти перераховані на рахунок житлово-будівельного кооперативу.
Проте це рішення органу місцевого самоврядування про зменшення пайової участі є незаконним, адже цю квартиру надали у власність не комусь із лучан, які перебували на квартирному обліку та потребували поліпшення житлових умов, а громадянці, яка на квартирному обліку не перебувала, але її помешкання було знесене задля уможливлення будівництва багатоквартирного будинку – і підприємство в такий спосіб усього лиш виконало взяті на себе зобов’язання перед цією громадянкою.
Відтак прокурори у суді наполягатимуть на визнанні рішення міськради незаконним та стягненні із забудовника безпідставно повернутих йому коштів.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Латвії затримали банкіра, який привласнив в Україні майже 300 мільйонів

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити