image
 |  2 15 Листопада 2018 | 15:37

У Володимирі-Волинському відбулась історико-краєзнавча конференція

15 листопада 2018 року втретє до Володимира–Волинського прибули історики та краєзнавці на Всеукраїнську наукову історико-краєзнавчу конференцію  «Хроніки Ладомерії».
Про це інформує «ВолиньUA».
Цьогорічна конференція була присвячена 1030-й річниці заснування Володимира-Волинського.

Організував її проведення ДІКЗ «Стародавній Володимир» спільно з управлінням культури Волинської ОДА.
З вітальним словом до її учасників звернулися директор ДІКЗ «Стародавній Володимир» Володимир Пикалюк, заступник начальника управління культури Волинської ОДА Віталій Стрільчук та начальник відділу культури та туризму Володимир-Волинської міської ради Роман Віслобоков. Останній вручив подяки від міської влади ряду науковців та краєзнавців.



Свої змістовні доповіді предаствили, як кандидати наук, так і краєзнавці. Зокрема, про арабські диргеми та кельтські прикраси на Волині розповів кандидат історичних наук Григорій Охріменко. Археолог, доктор історичних наук, котрий 2000-х роках досдіжував Володимир, Святослав Терський зупинився на матеріальній культурі населення Володимира у XVІІ.


А про нещодавній розріз валу на городищі у Володимирі розповів кандидат історичних наук Андрій Патраускас. Доповіді на археологічну тему підготували і магістри-студенти, котрі працювали на розкопках разом з паном Петраускасом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Повідомили, як відзначать День Гідності та Свободи у Володимирі
Науковий співробітники ДІКЗ «Стародавній Володимир» Орися Вознюк, розповіла про дворянку Софію Мандрику, яка жила у Володимирі і яку намалював знаменитий художник Врубель. А Світлана Федосєєва занурила усіх у гіпотетичну реконструкцію Гридшиних воріт окольного замку Володимира Х-ХІІІ ст.

За матеріалами доповідей видано науковий збірник. Потрапили до нього і статті з журналістсько-краєзнавчих експедицій по зникаючих селах Володимир-Волинського району журналіста газети «Слово правди» Тетяни Ізотової та журналіста «ВолиньUA» Ярослави Вознюк.
До речі, цей збірник всі учасники конференції разом з перевиданою заповідником книгою Олександра Цинкаловського «Княжий город Володимир», отримали у подарунок.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити